Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
goed gesprek
10 februari 2018

Verlegenheid overwinnen met drie tips

Of het nu gaat om nieuwe mensen leren kennen, een eerste date, naar een (single)feest of een gesprek aanknopen met een verkoper in een winkel; heel veel mensen vinden dit moeilijk omdat ze verlegen zijn. Hoe je dit kunt overwinnen? In elk geval een beetje met deze drie tips!

Iedereen verlegen

Of je het nu gelooft of niet, eigenlijk is iedereen op een bepaalde manier verlegen. Alleen weet de ene persoon het nou eenmaal beter te camoufleren dan de andere. Verlegenheid komt voort uit onzekerheid. Wanneer je verlegen bent voel je je vaak wat ‘minder’ dan de ander. Je hebt de gedachte dat jij er niet écht toe doet. Dat is uiteraard niet het geval! Daarom beginnen we met een eenvoudige (maar stiekem ook moeilijke) eerste stap.

  1. Jezelf voorstellen

Je kent het wel: Je loopt met iemand in de stad, en plotseling komt die persoon een oude vriend tegen. Er ontstaat een bruisend gesprek en jij hangt er een beetje bij met een gevoel van: “Genoeg gekletst”. Je vriend of vriendin vergeet je voor te stellen aan de ander en daardoor voel je jezelf een beetje overbodig.

Neem in dit soort gevallen zelf het initiatief. Doe het ook zo snel mogelijk, want hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt. Kijk de ander in de ogen, glimlach, steek je hand uit en introduceer jezelf. Je hoort meteen bij het gesprek en je voelt je een stuk meer op je gemak. Bovendien heb je kennis gemaakt met een nieuw persoon, altijd handig. Zeker op verjaardagsfeestjes waar je niemand kent.

Introduceer jezelf altijd aan nieuwe mensen die op je pad komen. Het doet je zelfverzekerd overkomen, én het doet je beter voelen over jezelf.

  1.  Stel vragen en luister actief

Mensen vinden het prettig om aandacht te krijgen. Ze praten graag over hun passies en zodra ze de kans krijgen zullen ze dit doen. Geef ze die kans! Als je een beetje verlegen bent kan het lastig zijn om over je eigen leven te praten. In ieder gesprek kun je jezelf redden door vragen te stellen aan de ander.

Je bent helemaal goed bezig als je specifieke dingen van de persoon hebt onthouden. Een vraag als: “Hoe is het eigenlijk afgelopen met die vervelende collega?”, slaat in als een bom. Er zal een heel verhaal komen, en jij hoeft alleen maar te luisteren. Jij komt over als een geïnteresseerd mens en je gesprekspartner zal zich speciaal voelen. Wanneer je mensen vragen stelt hoef je zelf nauwelijks te praten, en krijg je alle voordelen van menselijk contact.

Gewoon vragen en actief luisteren. Mensen zullen je aardiger vinden en zijn graag bij je in de buurt. En dat helpt enorm je verlegenheid te verminderen!

  1. Voel je niet minder dan een ander

Onthoud: ieder mens is gelijk. Je kunt verlegen zijn omdat je gesprekspartner in een nieuwe, luxe auto rijdt en jij in een oud barrel. Je kunt je al snel minder dan hem gaan voelen, omdat hij meer uitstraalt of meer heeft bereikt. Merk dit bij jezelf op en hou het tegen. Jij bent jezelf en daar hoef je je niet voor te schamen.

Wees eerlijk en wees jezelf. Besef dat de ander ook gewoon een mens is, en zelf ook onzekerheden kent. Jij hebt jouw leven en hij het zijne. Dus verontschuldig je niet voor jouw barrel, probeer het niet goed te praten. Wees zeker van je zaak en heb vertrouwen in jezelf!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

De 6 meest succesvolle tips om te scoren op een datingapp

De slechtste manier om het gesprek te beginnen is in ieder...

Tips voor een gesprek over ditjes en datjes

Wat zeg je als je een collega tegenkomt in de supermarkt...

3 tips om je eerste date goed door te komen

Vaak kan de aanloop naar een eerste date erg spannend zijn....

Met deze lichaamstaal maak je een goede eerste indruk

Wat als je nu verbaal niet zo sterk in je schoenen...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Bied gratis mee & WIN!