hipster of yuccie

Verlegen in de liefde: 3 praktische tips

Mensen die verlegen zijn komen doorgaans heel lief en aandoenlijk over op anderen. Maar dat is niet altijd even handig voor jezelf. Droom je er soms van om wat losser, spontaner of extraverter te zijn? Zeker als het om de liefde gaat? Dan geven we je drie praktische tips waar je mee aan de slag kunt.

Iemand aanspreken

Iemand zomaar in het wilde weg aanspreken, dat is natuurlijk een hele uitdaging als je verlegen bent. Maar als je de liefde een handje wil helpen dan is dit wel een hele belangrijke stap die je moet leren te durven zetten. Want die man of vrouw van je leven, komt heus niet zomaar bij je aanbellen hè. Dus je moet aan de slag. Maar hoe doe het?

1e Tip: Je verlegenheid overwinnen is een kwestie van oefenen en nog eens oefenen. Vandaag ga je het volgende doen: maak een praatje met de eerste de beste vreemde persoon die je tegenkomt. Het doet er niet toe of het een man of vrouw is, jong of oud. Het gaat erom dat je jezelf aanleert om een gewoon gezellig kletspraatje te houden, zonder rood te worden of te stotteren. Je kent deze mensen toch niet, dus je hebt niks te verliezen! Praat met de persoon die bij je in de lift staat, die tegenover je in de trein zit, het meisje achter de kassa bij de supermarkt en dan… durf je het over enige tijd vast ook wel met die leuke man of vrouw die je al op het oog hebt!

De eerste zoen

Zie je op tegen die eerste zoen? Het is toch wat, is hét moment daar en gebeurt er niks. Jij bent te verlegen. En die ander? Ook te verlegen? Dat kan natuurlijk ook nog… Daar hoef je geen drama van te maken. Als je elkaar nog een paar keer ziet, ga je je vanzelf meer op je gemak voelen. Dan is het ook makkelijker om de stap naar de allereerste zoen te zetten. Maar, hoe vervelend dit ook klinkt, als die ander ook na een paar keer geen initiatief neemt, is de kans behoorlijk groot dat dit betekent dat er toch te weinig echte interesse voor je bestaat. Althans op liefdesgebied.

2e Tip: Denk eens rustig na hoe het tussen jullie zit. Is het echt de verlegenheid die jullie parten speelt? Is deze persoon wel de moeite waard om jouw eigen verlegenheid te overwinnen? Is het antwoord ‘ja’: Zet ‘m op! Is het antwoord ‘nee’: Next please!

Seks en uit je woorden komen

Het is je allemaal gelukt, het eerste praatje, de zoen en dan… liggen jullie met elkaar in bed. Ben je niet tevreden over hoe het allemaal verloopt tussen jullie qua seks maar ben je te verlegen om dat te zeggen? Je kunt het beste dan gewoon zijn of haar handen neerleggen waar jij ze graag hebben wilt. Zo stuur je het liefdesspel zonder woorden! .

3e Tip: Oefen bij jezelf wat je fijn vindt. Als je dat zelf goed weet, en weet op welke manier je bijvoorbeeld heel goed en lekker klaarkomt, dan is het ook makkelijker om het aan iemand anders uit te leggen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam