alweer op vakantie

Verhuizen naar de zon maakt niet gelukkiger

Mensen uit het noorden van Europa die verhuizen naar warmere oorden, voelen zich minder gelukkig dan wie gewoon achterblijft. Dat toont een onderzoek aan de universiteit van Leicester aan. Denk er dus nog iets beter over na voordat je vertrekt.

Zonzoekers

Een team onderzoekers volgde 300 zonzoekers uit België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië die naar het Middellandse Zeegebied verhuisden. De onderzoekers peilden hoe gelukkig deze mensen zich voelden en vergeleken hun antwoorden met die van 56.000 inwoners uit Noord-Europa.

Uit die analyse blijkt dat de verhuizers zichzelf een gemiddelde score van 7,3 op 10 geven. Maar de achterblijvers zijn net iets gelukkiger. Zij geven zichzelf een mooie score van 7,5 op 10.

Sociaal leven verstoord

Socioloog en onderzoeksleider David Bartram denkt te weten hoe dit fenomeen kan worden verklaard. ‘Migratie kan iemands leven op sociaal vlak verstoren’, zegt hij. Dat komt niet overeen met de verwachtingen die hij had voor de start van het onderzoek. Toen dacht hij dat migranten juist gelukkiger zouden zijn omdat hun inkomen hoger is dan hun meeste (nieuwe) landgenoten.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.