alweer op vakantie

Verhuizen naar de zon maakt niet gelukkiger

Mensen uit het noorden van Europa die verhuizen naar warmere oorden, voelen zich minder gelukkig dan wie gewoon achterblijft. Dat toont een onderzoek aan de universiteit van Leicester aan. Denk er dus nog iets beter over na voordat je vertrekt.

Zonzoekers

Een team onderzoekers volgde 300 zonzoekers uit België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië die naar het Middellandse Zeegebied verhuisden. De onderzoekers peilden hoe gelukkig deze mensen zich voelden en vergeleken hun antwoorden met die van 56.000 inwoners uit Noord-Europa.

Uit die analyse blijkt dat de verhuizers zichzelf een gemiddelde score van 7,3 op 10 geven. Maar de achterblijvers zijn net iets gelukkiger. Zij geven zichzelf een mooie score van 7,5 op 10.

Sociaal leven verstoord

Socioloog en onderzoeksleider David Bartram denkt te weten hoe dit fenomeen kan worden verklaard. ‘Migratie kan iemands leven op sociaal vlak verstoren’, zegt hij. Dat komt niet overeen met de verwachtingen die hij had voor de start van het onderzoek. Toen dacht hij dat migranten juist gelukkiger zouden zijn omdat hun inkomen hoger is dan hun meeste (nieuwe) landgenoten.

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!