Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vintage kleding londen
17 januari 2019

Verhipping van vintage ook zichtbaar in de mode

Bewust bezig met duurzaam leven? Dan koop je misschien ook wat minder vaak nieuwe kleding. Wist je dat tweedehands kleding ondanks onze groeiende welvaar hartstikke populair is? Zowel fysieke als online winkels die gebruikte kleding verkopen nemen toe. De oorzaak zit ‘m naast de economische groei in de ‘verhipping’.

United Wardrobe

Ze noemen zichzelf de Airbnb onder de kleding. United Wardrobe, de marktplaats voor kleding, schoenen en accessoires viert deze week haar vijfjarig jubileum. Inmiddels zijn er meer dan 3 miljoen mensen uit de Benelux en Frankrijk die hun kleding op het online platform kopen en verkopen.

Fuck Fast Fashion

„Het mooie is dat mensen vaak niet eens door hebben hoe goed ze bezig zijn”, lacht ondernemer Thijs Verheul (26) uit Utrecht. Samen met twee studiegenoten lanceerde hij vijf jaar geleden United Wardrobe met als slogan ‘Fuck Fast Fashion’. En zo denken meer mensen erover: inmiddels staan er miljoenen tweedehands item te koop.

Duurzaam

Want waar kopers en verkopers van duurzame kleding er in den beginne nog niet mochten wezen, staan vintagevondsten nu meer dan ooit op de kaart. Het aantal fysieke tweedehands kledingwinkels is de afgelopen tien jaar met meer dan dertig procent gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS. En ook het aantal kringloopwinkels blijft groeien, blijkt uit cijfers van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 200.

Imagoverandering

Tien jaar geleden was je nog een geitenwollentype als je tweedehands kleding kocht, maar dat imago is inmiddels verandert, zegt consumentenpsycholoog Patrick Wessels. „De drempel om te zeggen dat je iets tweedehands hebt gekocht, is weg. En dat zorgt dat meer mensen die stap naar tweedehands maken.”

Parels

Naast het sociale niveau, speelt ook het individuele niveau een rol, vervolgt Wessels. „Als je één keer een trui voor 6,95 euro hebt gekocht, wil je weer neuzen door de rekken van de kringloopwinkel. Als je na drie bezoekjes opnieuw een leuke broek ziet voor een laag bedrag, raak je ‘verslaafd’. Je weet immers niet wat voor parel je de volgende keer weer zult vinden.”

Kledingmarktplaats

Het platform van Verheul en consorten is een snelgroeiend miljoenenbedrijf met inmiddels zestig werknemers. Naast Nederland is United Wardrobe ook actief in België, Frankrijk en Duitsland. En de jonge ondernemers hebben grootse plannen: over vijf jaar willen ze de grootste kledingmarktplaats ter wereld worden.

Bron: Metronieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Direct Wonen Huren

gerelateerde artikelen

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

Wie de juiste schoen past..

Je bent er helemaal klaar voor, je gaat uit vanavond! Maar...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

Duurzamer shoppen: zes tips

Duurzaam winkelen is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien...

Tips voor de perfecte outfit voor een succesvolle date!

De eerste indruk telt. Deze is het allerbelangrijkste en maakt of...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

 mooi & gezond algemeen