verzekering

Vergeet niet de alimentatie te verzekeren

Een scheiding is een gebeurtenis die je niemand wenst, want het is in al zijn facetten ronduit vervelend. Ben jij in scheiding, of heb je die net achter de rug? Dan wens ik je veel sterkte. Een belangrijk item waar je mogelijk nog niet aan gedacht hebt is het veilig stellen van de alimentatie in het geval dat je ex-partner komt te overlijden. Grote kans dat voor jou een groot gedeelte van je inkomsten uit alimentatie bestaan. Zorg ervoor dat je niet van de regen in de drup valt.

Vergeet niet je alimentatie te verzekeren

Zeker wanneer jij na de scheiding de volledige zorg voor de kinderen op je krijgt, dan is de kans groot dat de alimentatie je grootste inkomstenbron is. Jij zelf bent dan zeer afhankelijk van de alimentatiebetalingen van je ex-partner. Of je het nu wilt of niet, je moet hier iets voor regelen. Van de ene kant vind ik het de verantwoordelijkheid van de alimentatie betaler, dat je ook na je dood, de financiële zorg voor je kinderen (en je ex) veilig stelt. Zoals je in een testament geld zaken laat vast leggen. Mogelijk wordt het ook wel eens gedaan met kinderalimentatie, maar partneralimentatie is vaak op zich al een heikel punt. De alimentatieplichtige is dus blijkbaar niet verplicht iets te regelen. Jij als alimentatie ontvanger kunt dus maar beter iets gaan ondernemen.

Alimentatie verzekeren bij overlijden

Je krijgt het toch Spaans benauwd wanneer je bedenkt dat wanneer je ex overlijdt, dan jij dan van de een op het andere moment geen alimentatie meer krijgt, want bij overlijden stopt de alimentatie direct. Je hebt dan plotseling geen inkomsten meer.Is er een zekerheid in te bouwen wanneer het om je inkomen gaat. Gelukkig wel. Een alimentatieverzekering biedt uitkomst. Wanneer je dit overweegt dan moet je weten dat er vele rekenmodules bestaan waarmee je vrijblijvend een indicatie van je premie kunt berekenen.

Alimentatieplichtige mag ook verzekering afsluiten

Een alimentatieverzekering is een verzekering die bij overlijden je inkomstenbron uit alimentatie verzekert. Het bestaat dus ook van de andere kant, namelijk dat je als alimentatieplichtige weet dat je met een alimentatieverzekering er zeker van bent dat je kinderen kinderalimentatie blijven ontvangen, mocht jij komen te overlijden. Mogelijk zijn er dus alimentatieplichtigen die dit doen.

Er worden vele alimentatieverzekeringen aangeboden. De hoogt van deze verzekering is exact aan te passen aan de afgesproken te betalen alimentatie, ook wel alimentatieverplichting genoemd. Zo ben je, ook als je ex-partner komt te overlijden, verzekerd van constante inkomsten. De zorg voor de kinderen is al groot genoeg, laat de angst om de financiën zo laag mogelijk zijn.

Overlijdensriciso verzekering

Je kunt ook op het leven van je ex een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Al naar gelang de jaren vorderen en je een deel van je alimentatie reeds gehad hebt, kun je het verzekerde  bedrag laten verminderen. Je premie valt dan duidelijk een stuk lager uit dan wanneer je er vanuit gaat dat er nog 12 jaar alimentatie verzekerd moet worden.

Win financieel advies in

Je financiële zaken goed regelen is erg belangrijk, voor nu en voor de toekomst. Zeker als je kinderen hebt, is het een geruststellende gedachte dat er altijd alimentatie voor hen beschikbaar zal zijn. Maak een afspraak met een financieel deskundige. Hij kan je adviseren over de alimentatiepolis in jouw persoonlijke situatie. Je zult vast denken, waarom moet ik dat ook regelen, ik en mijn kinderen hebben gewoon recht op het geld wat is afgesproken, maar zo makkelijk werkt het niet. Dit is weer een van de klusjes waar je na een scheiding niet op zit te wachten, maar ga het meteen doen, en je kunt met een gerust gevoel ademhalen.

Voor meer informatie over dit onderwerp en over alles wat met alimentatie te maken heeft, kijk op Alimentatiewijzer.nl. Nogmaals, val niet van de regen in de drup.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.