verzekering

Vergeet niet de alimentatie te verzekeren

Een scheiding is een gebeurtenis die je niemand wenst, want het is in al zijn facetten ronduit vervelend. Ben jij in scheiding, of heb je die net achter de rug? Dan wens ik je veel sterkte. Een belangrijk item waar je mogelijk nog niet aan gedacht hebt is het veilig stellen van de alimentatie in het geval dat je ex-partner komt te overlijden. Grote kans dat voor jou een groot gedeelte van je inkomsten uit alimentatie bestaan. Zorg ervoor dat je niet van de regen in de drup valt.

Vergeet niet je alimentatie te verzekeren

Zeker wanneer jij na de scheiding de volledige zorg voor de kinderen op je krijgt, dan is de kans groot dat de alimentatie je grootste inkomstenbron is. Jij zelf bent dan zeer afhankelijk van de alimentatiebetalingen van je ex-partner. Of je het nu wilt of niet, je moet hier iets voor regelen. Van de ene kant vind ik het de verantwoordelijkheid van de alimentatie betaler, dat je ook na je dood, de financiële zorg voor je kinderen (en je ex) veilig stelt. Zoals je in een testament geld zaken laat vast leggen. Mogelijk wordt het ook wel eens gedaan met kinderalimentatie, maar partneralimentatie is vaak op zich al een heikel punt. De alimentatieplichtige is dus blijkbaar niet verplicht iets te regelen. Jij als alimentatie ontvanger kunt dus maar beter iets gaan ondernemen.

Alimentatie verzekeren bij overlijden

Je krijgt het toch Spaans benauwd wanneer je bedenkt dat wanneer je ex overlijdt, dan jij dan van de een op het andere moment geen alimentatie meer krijgt, want bij overlijden stopt de alimentatie direct. Je hebt dan plotseling geen inkomsten meer.Is er een zekerheid in te bouwen wanneer het om je inkomen gaat. Gelukkig wel. Een alimentatieverzekering biedt uitkomst. Wanneer je dit overweegt dan moet je weten dat er vele rekenmodules bestaan waarmee je vrijblijvend een indicatie van je premie kunt berekenen.

Alimentatieplichtige mag ook verzekering afsluiten

Een alimentatieverzekering is een verzekering die bij overlijden je inkomstenbron uit alimentatie verzekert. Het bestaat dus ook van de andere kant, namelijk dat je als alimentatieplichtige weet dat je met een alimentatieverzekering er zeker van bent dat je kinderen kinderalimentatie blijven ontvangen, mocht jij komen te overlijden. Mogelijk zijn er dus alimentatieplichtigen die dit doen.

Er worden vele alimentatieverzekeringen aangeboden. De hoogt van deze verzekering is exact aan te passen aan de afgesproken te betalen alimentatie, ook wel alimentatieverplichting genoemd. Zo ben je, ook als je ex-partner komt te overlijden, verzekerd van constante inkomsten. De zorg voor de kinderen is al groot genoeg, laat de angst om de financiën zo laag mogelijk zijn.

Overlijdensriciso verzekering

Je kunt ook op het leven van je ex een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Al naar gelang de jaren vorderen en je een deel van je alimentatie reeds gehad hebt, kun je het verzekerde  bedrag laten verminderen. Je premie valt dan duidelijk een stuk lager uit dan wanneer je er vanuit gaat dat er nog 12 jaar alimentatie verzekerd moet worden.

Win financieel advies in

Je financiële zaken goed regelen is erg belangrijk, voor nu en voor de toekomst. Zeker als je kinderen hebt, is het een geruststellende gedachte dat er altijd alimentatie voor hen beschikbaar zal zijn. Maak een afspraak met een financieel deskundige. Hij kan je adviseren over de alimentatiepolis in jouw persoonlijke situatie. Je zult vast denken, waarom moet ik dat ook regelen, ik en mijn kinderen hebben gewoon recht op het geld wat is afgesproken, maar zo makkelijk werkt het niet. Dit is weer een van de klusjes waar je na een scheiding niet op zit te wachten, maar ga het meteen doen, en je kunt met een gerust gevoel ademhalen.

Voor meer informatie over dit onderwerp en over alles wat met alimentatie te maken heeft, kijk op Alimentatiewijzer.nl. Nogmaals, val niet van de regen in de drup.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!