borsthaar mannen hip

Vergeet kale torso’s; borsthaar is terug van weggeweest

Mannen mogen voortaan hun borstharen weer weelderig laten groeien, want volgens trendwatchers is borsthaar terug van weggeweest. “Mannen zoeken vandaag de dag naar een manier om opnieuw hun mannelijkheid te benadrukken,” verklaart Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek “Of Beards and Men”.

Mannequin look is passé

Mannen kunnen opgelucht ademhalen: het knoeien met hars of andere vervelende onthaarmethoden hoeft niet langer. We keren terug naar het tijdperk waarbij behaarde bovenlichamen trots uit hemden komen piepen. “We zien een terugkeer naar de mode uit de jaren 70,” zegt de Amerikaanse trendwatcher Tim Bess. “De late jaren 60 en vroege jaren 70 draaiden rond vrijheid, de hippiebeweging en veel haar hebben.” Volgens Bess keren we daar opnieuw naartoe. “De afgeborstelde look is passé. Het werd allemaal wat te perfect, te mannequin-achtig.”

Mannelijkheid benadrukken

Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek “Of Beards and Men” en docent aan de Wright State University in Ohio, geeft ook een verklaring voor deze ommezwaai. Hij gelooft dat een steeds digitaler en stedelijker leven ervoor gezorgd heeft dat mannen geen verbintenis meer voelen met hun mannelijkheid. “Haar is een manier om opnieuw je mannelijkheid te benadrukken,” zegt Oldstone-Moore.

Borsthaar hip
Borsthaar is weer hip

Nét geen Neanderthaler

De ruige look komt misschien wel voort uit het houthakkerstype, dat een tijd populair was maar intussen zijn hoogtepunt bereikt heeft. Zelfs het Amerikaanse ondergoedmerk 2(x)ist kiest tegenwoordig voor harige modellen, terwijl zij er net om bekend staan normaal voor gladgeschoren te kiezen. “We hebben de afgelopen seizoenen al van alles gezien,” zegt Tom Speight van 2(x)ist, “van man buns naar volle baarden, en we willen die ruwe, ongepolijste maar toch benaderbare look laten zien.”

Maar zoals bij alles geldt: overdrijven is nooit goed. “We moeten het wel rustig aan doen,” zegt Bess. “Als je hier te ver in gaat, dan lijk je misschien wel een beetje een Neanderthaler.” Een gewaarschuwd man…

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?