hedendaagse liefde

Vergeet de liefde niet

Mensen wisselen van werk. Dat komt omdat mensen soms toe zijn aan meer verantwoordelijkheden en dat dit op een bepaalde positie niet kan. Mensen groeien en zijn soms toe aan nieuwe uitdagingen, die binnen een bepaald bedrijf niet voorhanden zijn. Mensen wisselen ook van baan, omdat het niet goed meer botert met de andere collega’s. Ook kan het zijn dat de werkgever – werknemer relatie niet meer prettig voelt voor één van de twee. Er kunnen allerlei kwesties een rol spelen. 

Relatie problematiek

Ook in een relatie tussen man en vrouw kunnen allerlei zaken gaan bepalen dat het binnen het gezin niet meer lekker loopt.  Vaak zijn het financiën die problemen geven. Soms is er echter onenigheid over de opvoeding van de kinderen of sprake van een verslaving of een psychiatrische stoornis bij een van de partners. En soms zijn er spanningen binnen de familie. Ruzies, huiselijk geweld, een geheime relatie.

Wat in een relatie tussen geliefden anders moet zijn dan binnen een bedrijf, is de mate van verantwoordelijkheden. Wanneer je samen een relatie vormt, dan draag je beiden verantwoordelijkheden. Dat betekent mogelijk dat de één meer geld binnenbrengt dan de ander, maar dat betekent niet dat die persoon dan ook meer zeggenschap heeft en dat die met meer respect behandeld moet worden. Een relatie moet gebouwd zijn op de fundamenten van liefde, gelijkheid en respect. Saamhorigheid.

Vaak zie je in relaties dat er een scheve verhouding komt in de fundamenten, de relatie verslechtert en het vuur dooft. Mensen zijn niet perse boos op elkaar, maar er lijkt niets meer te zijn wat hen bindt. De rek om mee te gaan in elkaar denkwijze en handelswijze is weg. Wat eerst zo leuk was aan de ander, weegt nu niet meer mee, lijkt vergeten.

De liefde is opgedroogd

Hoe voorkom je zo’n proces van uit elkaar groeien? Wat doen mensen die een relatie wel levend houden? Waarom zijn er mensen die het samen wel redden en anderen die de liefde vergeten zijn? Hoe is het mogelijk je relatie spannend te houden, hoe kun je voorkomen dat je in een  broer-zusrelatie terecht komt?

Je dacht misschien dat je hier al deze antwoorden zou krijgen. Ja dat zou wel makkelijk zijn. Er is een kunstenaar, Ralph genaamd, die graag van ons zinnige antwoorden krijgt op deze vragen. Hij wil deze bijdragen verwerken tot zijn kunstwerk, een boek. Hij heeft zelf ook een relatie achter de rug en zou ook dolgraag de antwoorden op bovengestelde vragen hebben. Wanneer je wil, kun je jouw bijdrage aanleveren via Voordekunst.nl. Je kunt hier zijn project volgen.

Wijsheid

Hoe houd je een relatie – en dus jezelf – gezond? We weten natuurlijk allemaal dat er al in duizenden boeken is gepoogd een antwoord te geven op deze vragen. Maar wie heeft de wijsheid in pacht? Een advies van een huisarts, die zich niet graag brandt aan geven van advies voor relaties, is gebaseerd op een profeet Kahlil Gibran. Deze schrijft over het behouden van een goede relatie: ‘Vul elkanders beker, maar drink niet uit dezelfde beker’. Anders gezegd: laat de liefde niet verstikkend zijn. Deel voldoende samen, maar los niet op in de ander en behoud je eigenheid.

Vergeet de liefde niet

Respecteer dat je partner niet precies die hobby’s leuk vindt, waarvan jij bent gaan houden in de loop van de jaren. Doe niet alsof je iets leuk vind om de ander te pleasen, want dat houdt je geen heel leven vol. Blijf allemaal jezelf zodat je elkaar nog wat te vertellen hebt, ook na vele jaren samen. Probeer ook regelmatig terug te denken aan het begin van jullie relatie. Waarom je toen verliefd werd op de ander. Waarom je toen zo blij was met elkaar. Misschien ben je het gewoon even vergeten, maar zit het gevoel er zeker nog.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.