hedendaagse liefde

Vergeet de liefde niet

Mensen wisselen van werk. Dat komt omdat mensen soms toe zijn aan meer verantwoordelijkheden en dat dit op een bepaalde positie niet kan. Mensen groeien en zijn soms toe aan nieuwe uitdagingen, die binnen een bepaald bedrijf niet voorhanden zijn. Mensen wisselen ook van baan, omdat het niet goed meer botert met de andere collega’s. Ook kan het zijn dat de werkgever – werknemer relatie niet meer prettig voelt voor één van de twee. Er kunnen allerlei kwesties een rol spelen. 

Relatie problematiek

Ook in een relatie tussen man en vrouw kunnen allerlei zaken gaan bepalen dat het binnen het gezin niet meer lekker loopt.  Vaak zijn het financiën die problemen geven. Soms is er echter onenigheid over de opvoeding van de kinderen of sprake van een verslaving of een psychiatrische stoornis bij een van de partners. En soms zijn er spanningen binnen de familie. Ruzies, huiselijk geweld, een geheime relatie.

Wat in een relatie tussen geliefden anders moet zijn dan binnen een bedrijf, is de mate van verantwoordelijkheden. Wanneer je samen een relatie vormt, dan draag je beiden verantwoordelijkheden. Dat betekent mogelijk dat de één meer geld binnenbrengt dan de ander, maar dat betekent niet dat die persoon dan ook meer zeggenschap heeft en dat die met meer respect behandeld moet worden. Een relatie moet gebouwd zijn op de fundamenten van liefde, gelijkheid en respect. Saamhorigheid.

Vaak zie je in relaties dat er een scheve verhouding komt in de fundamenten, de relatie verslechtert en het vuur dooft. Mensen zijn niet perse boos op elkaar, maar er lijkt niets meer te zijn wat hen bindt. De rek om mee te gaan in elkaar denkwijze en handelswijze is weg. Wat eerst zo leuk was aan de ander, weegt nu niet meer mee, lijkt vergeten.

De liefde is opgedroogd

Hoe voorkom je zo’n proces van uit elkaar groeien? Wat doen mensen die een relatie wel levend houden? Waarom zijn er mensen die het samen wel redden en anderen die de liefde vergeten zijn? Hoe is het mogelijk je relatie spannend te houden, hoe kun je voorkomen dat je in een  broer-zusrelatie terecht komt?

Je dacht misschien dat je hier al deze antwoorden zou krijgen. Ja dat zou wel makkelijk zijn. Er is een kunstenaar, Ralph genaamd, die graag van ons zinnige antwoorden krijgt op deze vragen. Hij wil deze bijdragen verwerken tot zijn kunstwerk, een boek. Hij heeft zelf ook een relatie achter de rug en zou ook dolgraag de antwoorden op bovengestelde vragen hebben. Wanneer je wil, kun je jouw bijdrage aanleveren via Voordekunst.nl. Je kunt hier zijn project volgen.

Wijsheid

Hoe houd je een relatie – en dus jezelf – gezond? We weten natuurlijk allemaal dat er al in duizenden boeken is gepoogd een antwoord te geven op deze vragen. Maar wie heeft de wijsheid in pacht? Een advies van een huisarts, die zich niet graag brandt aan geven van advies voor relaties, is gebaseerd op een profeet Kahlil Gibran. Deze schrijft over het behouden van een goede relatie: ‘Vul elkanders beker, maar drink niet uit dezelfde beker’. Anders gezegd: laat de liefde niet verstikkend zijn. Deel voldoende samen, maar los niet op in de ander en behoud je eigenheid.

Vergeet de liefde niet

Respecteer dat je partner niet precies die hobby’s leuk vindt, waarvan jij bent gaan houden in de loop van de jaren. Doe niet alsof je iets leuk vind om de ander te pleasen, want dat houdt je geen heel leven vol. Blijf allemaal jezelf zodat je elkaar nog wat te vertellen hebt, ook na vele jaren samen. Probeer ook regelmatig terug te denken aan het begin van jullie relatie. Waarom je toen verliefd werd op de ander. Waarom je toen zo blij was met elkaar. Misschien ben je het gewoon even vergeten, maar zit het gevoel er zeker nog.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.