Hartjes valentijn

Vergeet datingsites maar doe mee aan winter date night

Vergeet datingsites als Tinder of e-Matching. Eric Nijkamp van de Borgerswoldhoeve in Veendam zoekt singles die mee willen doen aan de eerste editie van Winter Date Night.

Valentijnsdag

Wanneer? Op Valentijnsdag 14 februari uiteraard. ,,Ik was al van plan om dan iets te gaan organiseren. Ik werd gebeld door een kennis die met dit idee kwam. Na wat brainstormen zijn we op dit uitgekomen. Daten op locatie: waar mensen in een ontspannen sfeer een partner kunnen vinden.’’

Naar buiten

De vergelijking met het televisieprogramma First Dates, waar alleenstaanden elkaar voor het eerst ontmoeten in een restaurant, ligt voor de hand. De Borgerswoldhoeve is ook een horecazaak. ,,Dat klopt. Daar hebben we zeker naar gekeken. Toch doen we het iets anders. Ook bij ons is er een hapje en een drankje. Maar wij hebben niet voor niets als dresscode: kleed je warm aan. Want wij gaan naar buiten, het park in’’, zegt Nijkamp. Hij wil met de singles naar buiten. Ze informeel laten kennismaken gezeten op pakken stro, onder een dekentje, bij een kampvuur met wat muziek.

,,En met misschien een wandeling door het park of langs het water hier in Borgerswold. We gaan niet statisch aan een tafel zitten. Mensen vinden het vaak moeilijk genoeg om een op een contact te maken. Vandaar dat we lekker informeel bezig gaan en wel zien hoe het uitpakt.’’

Speeddate

Nijkamp zit ook te denken aan een mogelijke speeddate. ,,We zitten vol ideeën. Vrijdag komen we weer bij elkaar. We kunnen van alles bedenken: het valt of staat natuurlijk met alleenstaanden. Wil het evenement slagen dan hebben we vrijgezellen nodig.’’ Nijkamp richt zich op mensen tussen de 30 en 50 jaar. Belangstellenden kunnen zich tot 1 februari inschrijven door een mailtje te sturen: feestje@borgerswoldhoeve.nl.

,,Dit is voor ons ook de eerste keer. We zien wel hoe het uitpakt. We maken er iets moois van. Ook al vinden mensen geen nieuwe partner, dan zorgen we in elk geval dat ze een leuke avond hebben gehad.’’

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam