verdriet om ontembare man
10 May 2016

Verdriet om ontembare man

Niet te temmen, ontembaar, niet te beheersen. Allemaal woorden die slaan op een man of op een vrouw die zich niet laten korten op hun vrijheid. Die geen relatie willen, zeker geen huisje boompje beestje. Ze willen wel lol hebben met het andere geslacht, maar geen verantwoordelijkheid, geen aansprakelijkheid, geen gezeik. Vrouwen kunnen veel verdriet daarvan hebben.

Verkeerde verwachtingen niet voldaan

In het tijdschrift VROUW van maart j.l. is Bart aan het woord om uit te leggen hoe het toch komt dat vrouwen van alles van hem verwachten en willen, maar dat wat ze krijgen daar mijlen ver vandaan ligt. “Ik ben nog steeds een kind, zegt de 37 jarige Bart, niet uitgegroeid, nog niet volwassen, en daar ben ik nog trots op ook.” Hij had vroeger grootste dromen, die één voor één wegvielen. Hij moest van alles, vooral van zijn vader, die hem alleen opvoeden toen zijn ontembare moeder vertrokken was. Hij heeft het dus niet van een vreemde.

Vrouwen verlaten je toch, vroeg of laat

Met het wegvallen van zijn mogelijkheden begon hij zich meer eenzaam, meer gewoon en meer kwetsbaar te voelen. Niks geen held, die hij ooit wilde zijn. Afwijzing na afwijzing, in zijn loopbaan maar ook bij de vrouwen. Zij lieten hem in de steek en toen was hij zeker nog geen op zichzelf gerichte hork. Nog niet. Barts mantra werd dat vrouwen je toch verlaten, vroeg of laat. Zijn moeder, de meisjes. Altijd. Hij ging zijn eigen plannen trekken, zodat hij met niemand rekening hoefde te houden. Daar kwam bij dat hij zo niet gekwetst kon worden.

Muurtje met nog stevigere slot

Bart bouwde een soort muurtje om zich heen. Maar ondanks zijn verlangen een onaantastbare superheld te zijn, was hij ook maar gewoon van vlees en bloed. Er kwamen dus vrouwen die tegen zijn harnas liepen en een klaag gezang lieten horen. Hoe komt het toch, dat vrouwen na twee keer zoenen denken dat je een serieuze relatie hebt. Sociale verwachtingspatroon van vrouw is echt anders dan bij mannen, of althans bij Bart.

Tot dat Bart een keer voor zeil ging en helemaal hoteldebotel werd. Zo’n 10 jaar geleden. Hij werd verliefd en gaf haar zijn hart, waar zij al 2 jaar haar best voor deed. Maar toen zij had wat ze wilde, was de lol eraf en taaide zij af. Daar stond hij opnieuw met zijn hart in zijn handen. Toen heeft hij nog een steviger slot op zijn muurtje gemaakt. En de sleutel? Die is verdwenen naar de diepste zee. en Hij ging reizen, deed zich tegoed aan fijne vriendschappen met vrouwen, maar deed vooral wat hij zelf leuk vond.

Bart heeft jullie gewaarschuwd

Het advies van Bart is vooral goed op te letten wat voor vlees je in de kuip hebt. Zegt hij een afspraak af omdat hij ineens kaartjes voor iets anders heeft? Wat moet je met zo’n vent. Laat gaan. Wil hij gewoon niet mee naar de verjaardag van je broer, dan wil hij echt geen relatie. Jij bent als uitzondering op de regel toch in staat zo’n Bart type aan de haak te slaan, maar nu maak je je zorgen hoe hem te behouden? Hij zal het vooral waarderen wanneer je hem vrij laat en zijn gedrag niet te veel bekritiseert. Hij zal je zelfs een beetje in zijn plannen betrekken.

Denk je elkaar wel te leren kennen en dat je dan wel zult zien hoe het loopt tussen jullie? Foute gedachte, je kan alleen maar naar de klote gaan, volgens Bart, dus breng je zelf in veiligheid nu het nog kan. Je wilt een baby van hem? Alleen doen als je bewust alleenstaande moeder wilt zijn. Je zit in zak en as omdat hij je gedumpt heeft? Ophoog die kin van jou en dat glas champagne erbij. Hij komt zijn afspraken niet na en je wordt stapelgek van hem? Zeg niet dat Bart je niet gewaarschuwd heeft.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Waarom blijven hangen in een slechte relatie

Ben jij ook weleens iets te lang in een slechte relatie...

Rouwen en werken: niet om te verwerken maar om overeind te blijven

Wanneer ga je weer aan het werk nadat je een dierbare...

Een op de drie ouders wil ex niet op de uitvaart

Een op de drie gescheiden ouders met minderjarige kinderen wil niet...

Hulp bij liefdesverdriet

Wanneer je hart gebroken is, je haast stikt van het liefdesverdriet,...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie