verdriet om ontembare man

Verdriet om ontembare man

Niet te temmen, ontembaar, niet te beheersen. Allemaal woorden die slaan op een man of op een vrouw die zich niet laten korten op hun vrijheid. Die geen relatie willen, zeker geen huisje boompje beestje. Ze willen wel lol hebben met het andere geslacht, maar geen verantwoordelijkheid, geen aansprakelijkheid, geen gezeik. Vrouwen kunnen veel verdriet daarvan hebben.

Verkeerde verwachtingen niet voldaan

In het tijdschrift VROUW van maart j.l. is Bart aan het woord om uit te leggen hoe het toch komt dat vrouwen van alles van hem verwachten en willen, maar dat wat ze krijgen daar mijlen ver vandaan ligt. “Ik ben nog steeds een kind, zegt de 37 jarige Bart, niet uitgegroeid, nog niet volwassen, en daar ben ik nog trots op ook.” Hij had vroeger grootste dromen, die één voor één wegvielen. Hij moest van alles, vooral van zijn vader, die hem alleen opvoeden toen zijn ontembare moeder vertrokken was. Hij heeft het dus niet van een vreemde.

Vrouwen verlaten je toch, vroeg of laat

Met het wegvallen van zijn mogelijkheden begon hij zich meer eenzaam, meer gewoon en meer kwetsbaar te voelen. Niks geen held, die hij ooit wilde zijn. Afwijzing na afwijzing, in zijn loopbaan maar ook bij de vrouwen. Zij lieten hem in de steek en toen was hij zeker nog geen op zichzelf gerichte hork. Nog niet. Barts mantra werd dat vrouwen je toch verlaten, vroeg of laat. Zijn moeder, de meisjes. Altijd. Hij ging zijn eigen plannen trekken, zodat hij met niemand rekening hoefde te houden. Daar kwam bij dat hij zo niet gekwetst kon worden.

Muurtje met nog stevigere slot

Bart bouwde een soort muurtje om zich heen. Maar ondanks zijn verlangen een onaantastbare superheld te zijn, was hij ook maar gewoon van vlees en bloed. Er kwamen dus vrouwen die tegen zijn harnas liepen en een klaag gezang lieten horen. Hoe komt het toch, dat vrouwen na twee keer zoenen denken dat je een serieuze relatie hebt. Sociale verwachtingspatroon van vrouw is echt anders dan bij mannen, of althans bij Bart.

Tot dat Bart een keer voor zeil ging en helemaal hoteldebotel werd. Zo’n 10 jaar geleden. Hij werd verliefd en gaf haar zijn hart, waar zij al 2 jaar haar best voor deed. Maar toen zij had wat ze wilde, was de lol eraf en taaide zij af. Daar stond hij opnieuw met zijn hart in zijn handen. Toen heeft hij nog een steviger slot op zijn muurtje gemaakt. En de sleutel? Die is verdwenen naar de diepste zee. en Hij ging reizen, deed zich tegoed aan fijne vriendschappen met vrouwen, maar deed vooral wat hij zelf leuk vond.

Bart heeft jullie gewaarschuwd

Het advies van Bart is vooral goed op te letten wat voor vlees je in de kuip hebt. Zegt hij een afspraak af omdat hij ineens kaartjes voor iets anders heeft? Wat moet je met zo’n vent. Laat gaan. Wil hij gewoon niet mee naar de verjaardag van je broer, dan wil hij echt geen relatie. Jij bent als uitzondering op de regel toch in staat zo’n Bart type aan de haak te slaan, maar nu maak je je zorgen hoe hem te behouden? Hij zal het vooral waarderen wanneer je hem vrij laat en zijn gedrag niet te veel bekritiseert. Hij zal je zelfs een beetje in zijn plannen betrekken.

Denk je elkaar wel te leren kennen en dat je dan wel zult zien hoe het loopt tussen jullie? Foute gedachte, je kan alleen maar naar de klote gaan, volgens Bart, dus breng je zelf in veiligheid nu het nog kan. Je wilt een baby van hem? Alleen doen als je bewust alleenstaande moeder wilt zijn. Je zit in zak en as omdat hij je gedumpt heeft? Ophoog die kin van jou en dat glas champagne erbij. Hij komt zijn afspraken niet na en je wordt stapelgek van hem? Zeg niet dat Bart je niet gewaarschuwd heeft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.