relatie verbreken

Verbroken relatie: slecht voor productiviteit op het werk

Is je relatie net verbroken? Dan kun je je hoofd maar moeilijk bij je dagelijkse werkzaamheden houden. Een relatiebreuk heeft voor een op de zeven werknemers zelfs een negatieve invloed op de productiviteit.

Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau ComRes in opdracht van adviesorganisatie Resolution. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 4000 volwassenen.

Werk en scheiding

Bijna een tiende van de ondervraagden heeft wel eens zijn of haar baan op moeten zeggen vanwege een scheiding of verbroken relatie. Of ze kennen iemand die dit heeft moeten doen. Daarnaast heeft 16 procent van de werknemers meegemaakt dat collega’s verzuimden vanwege de stress die de verbroken relatie met zich meebracht.

Werkgever

Ruim een derde vindt dat een werkgever meer zou moeten doen om deze collega’s te helpen. 10 procent vindt dat hun bedrijf wel genoeg hulp en ondersteuning biedt aan werknemers die in scheiding liggen.

Signalen

Volgens Jo Edwards, voorzitter van Resolution, moet een scheiding of verbroken relatie serieus genomen worden door werkgevers. “Zij moeten op de tekenen letten die aangeven dat het niet goed gaat. Voor kleine bedrijven kan het verliezen van een medewerker een grote impact hebben op de productiviteit en op de collega’s.”

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.