relatie verbreken

Verbroken relatie: slecht voor productiviteit op het werk

Is je relatie net verbroken? Dan kun je je hoofd maar moeilijk bij je dagelijkse werkzaamheden houden. Een relatiebreuk heeft voor een op de zeven werknemers zelfs een negatieve invloed op de productiviteit.

Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau ComRes in opdracht van adviesorganisatie Resolution. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 4000 volwassenen.

Werk en scheiding

Bijna een tiende van de ondervraagden heeft wel eens zijn of haar baan op moeten zeggen vanwege een scheiding of verbroken relatie. Of ze kennen iemand die dit heeft moeten doen. Daarnaast heeft 16 procent van de werknemers meegemaakt dat collega’s verzuimden vanwege de stress die de verbroken relatie met zich meebracht.

Werkgever

Ruim een derde vindt dat een werkgever meer zou moeten doen om deze collega’s te helpen. 10 procent vindt dat hun bedrijf wel genoeg hulp en ondersteuning biedt aan werknemers die in scheiding liggen.

Signalen

Volgens Jo Edwards, voorzitter van Resolution, moet een scheiding of verbroken relatie serieus genomen worden door werkgevers. “Zij moeten op de tekenen letten die aangeven dat het niet goed gaat. Voor kleine bedrijven kan het verliezen van een medewerker een grote impact hebben op de productiviteit en op de collega’s.”

 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.