verboden voor vrouwen

Verboden vakantiespots voor vrouwen

Als vrouw alleen op vakantie? Hartstikke leuk! Maar niet op alle plekken op aarde krijgen vrouwen toegang. Soms om religieuze redenen maar soms mogen vrouwen er om andere vreemde redenen niet komen. Lees je mee?  

6 vakantiespots verboden voor vrouwen

 

Heilige berg Athos, Griekenland

In het jaar 1046 besloot de keizer van Bizancio de toegang tot de heilige deel van de berg Athos te verbieden voor vrouwen. Op deze manier wilde hij de gezonde mannen die er woonden niet in de verleiding brengen. Sinds die dag is er niet veel veranderd. De ongeveer 3000 monniken die bij de berg wonen in zo’n 20 kloosters hebben geen enkel contact met vrouwen. Sterker, vrouwen moeten zich op minstens 500 meter afstand van de plek houden. De berg, die sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is nog altijd niet toegankelijk voor vrouwen. Maar, niet getreurd, er zijn talloze andere bergen om te bedwingen in Griekenland en tal van andere historische plekken die veel meer de moeite waard zijn.

De Omine berg, Japan

Een zware klim omhoog die eindigt in een boeddhistische tempel op de top op 5640 meter hoogte. We hebben het over de berg Omine die sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit geval werd vrouwen de toegang ontzegd omdat, zo werd beweerd men, de meisjes de pelgrims zouden kunnen afleiden in hun weg naar ascese (het streven naar of het beoefenen van een reine levenswandel door de eigen hartstochten en begeerten te beteugelen en zelftucht toe te passen) en diepe meditatie. Sommige inwoners zijn het hier niet mee eens en soms gaat er wel eens een als vrouw verklede man de berg op. Uit protest.

Hindoetempels, India en Indonesië

In sommige hindoetempels in India en Indonesië wordt vrouwen de toegang ontzegd. Maar, in werkelijkheid gaat het alleen om vrouwen die menstrueren omdat ze op dat moment als onrein worden beschouwd. Hoewel… hoe weten ze nu of je ongesteld bent als je het niet vertelt? De meeste vrouwen gaan deze wet dus uit de weg en gaan naar binnen.

Geen huurauto in Saoedi-Arabië

Natuurlijk is het niet verboden om als vrouw naar Saoedi-Arabië te reizen en vrouwen mogen overal naar toe in dit land. Maar als je Saoedi-Arabië wilt bezoeken, doe dat dan wel in gezelschap van een man. En haal het vooral niet in je hoofd om achter het stuur te kruipen. In Saoedi-Arabië is het verboden voor vrouwen om een auto te besturen.

Attractiepark Galaxy, Duitsland

Dit geval is, in alle opzichten, merkwaardig. Eén van de grootste attractieparken van Europa heeft vrouwen de toegang tot z’n hoofdattractie ontzegd. Een van de snelste glijbanen in de wereld, de X-Treme Faser, haalt snelheden van meer dan 100 per uur en heeft, zo wordt beweerd, interne beschadigen op intieme plekken bij vrouwen veroorzaakt.

Geheimzinnige clubs in Italië

In Italië zijn, naar blijkt, 41 clubs die de vrouwen de toegang weigeren. Het zijn exclusieve plaatsen waar regeringsmensen, magnaten, ondernemers en politici samenkomen om te onderhandelen. En dat in de 21e eeuw..

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.