Verbod op vollemaansfeesten Thailand

Was je van plan om lekker uit je dak te gaan tijdens de vollemaansfeesten in Thailand? Dan heb je pech. Sinds afgelopen maandag zijn de populaire vollemaansfeesten verboden naar aanleiding van de moord op twee Britste toeristen eerder deze maand.

Feesten geliefd bij Nederlanders

De vollemaansfeesten zijn ook erg geliefd bij veel jonge Nederlandse toeristen maar gouverneur Chatpong Chatputhi liet weten dat alle strandfeesten per direct verboden zijn. Op 1 vollemaansfeest na, en wel die op het eiland Koh Phangan. Hij wil met het verbod op de feesten het imago van het toerisme in de regio verbeteren. Daar horen volgens de gouveneur geen feesten bij die vaak uit de hand lopen. Hij is bang dat toeristen die voor rust naar het eiland komen door de moord wegblijven.

Dood na strandfeest

David Miller (24) en Hanna Witheridge (23) werden afgelopen september vermoord op het toeristen eiland Koh Tao toen ze van een strandfeest terugliepen naar hun vakantiewoning. De moord zorgde voor grote onrust in Thailand waar zeker 10 procent van de hele economie om toerisme draait. “We hebben het punt bereikt waar we het imago van ons toerisme moten gaan beschermen”, zegt Chatputhi tegen Reuters.

“We zijn met deze maatregel gekomen omwillen van de veiligheid van de toeristen. Sommige vollemaansfeesten worden op zeer afgelegen locaties gehouden waar onvoldoende bescherming in de buurt is.”

Polsbandjes met serienummer

Vorige maand kwam de minister van Toerisme al met het plan om toeristen in Thailand een speciaal polsbandje met een serienummer te geven. “Zo kunnen ze makkelijk worden geholpen als ze tijdens het feesten in de late uurtjes dronken worden of de weg kwijtraken”, aldus minister Kobkarn Wattanavrangkul.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.