olijfolie

Verband tussen olijfolie, dikke billen en vruchtbaarheid

De vraag is of je van olijfolie meer vruchtbaar wordt? Je snapt al dat het antwoord hierop ja is, anders was de vraag wel anders gesteld. Britse wetenschappers zijn namelijk wat experimenten aan het loslaten op koppels die graag zwanger willen worden.  “Wie meer olijfolie consumeert, heeft meer kans om zwanger te worden”, zeggen ze. Deze vruchtbaarheidsstudie wordt uitgevoerd met 100 koppels. Wat hebben dikke billen hiermee van doen? Het is niet meteen dat vrouwen van olijfolie dikker worden. Het lijkt er wel op dat vrouwen met vollere billen slimmere kinderen krijgen. 

Positief effect op vruchtbaarheid

Olijfolie staat centraal in een nieuwe vruchtbaarheidsstudie die wordt uitgevoerd door de Britse Universiteit van Southhampton. Meer dan 100 koppels die IVF-behandelingen ondergaan, nemen deel. De verwachtingen zijn meer dan positief. De onderzoekers zeggen dat een verhoogde inname van olijfolie de kans op een zwangerschap met 40% kan verhogen. Ook eerder onderzoek toonde al aan dat olijfolie positieve effecten heeft op vruchtbaarheid. Vitaminen en vetten in olijfolie leiden in deze studies tot een snellere embryo-ontwikkeling na IVF-behandelingen.

Olijfolie als aanvulling

Een deel van de koppels gebruiken gedurende zes weken als aanvulling op hun normale dieet extra olijfolie tijdens het koken, ze eten tapenades op basis van olijfolie en drinken een dagelijks drankje met belangrijke bestanddelen van olijfolie: vitamine D en omega 3. Een andere groep koppels, een controlegroep, gebruiken meer zonnebloemolie tijdens het koken, eten tapenades op basis van zonnebloemolie en krijgen een drankje voorgeschoteld met de bestanddelen van deze olie. Het onderzoek is momenteel nog lopende, maar de wetenschappers zijn heel optimistisch. De verschillen tussen beide groepen, en dus de effecten van olijfolie op vruchtbaarheid, zullen opvallend zijn. We zijn benieuwd.

Invloed van dikke vrouwen billen

Om sneller een kind te krijgen eet je dus vooral extra olijfolie. Maar wat moet je doen om een slimmer kind te krijgen. Zorgen dat je als man een vrouw aan de haak slaat met volle, ronde billen. Waarom? Het extra vet in het achterwerk en de dijen van een vrouw zou ervoor zorgen dat het brein van de baby beter wordt ontwikkeld. “Een baby heeft veel vet nodig om een zenuwstelsel te ontwikkelen”, zegt professor Will Lassek. “Bovendien zijn de vetten verrijkt met DHA (docosahexaeenzuur), wat onder andere zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van het brein. Het lijkt erop dat vrouwen deze goede vetten opsparen ter voorbereiding van de komst van een baby.”

Behoud van voedingswaarde

Dit zou ook een van de redenen kunnen zijn waarom vrouwen na een zwangerschap zo moeilijk zwangerschapskilo’s kunnen kwijtraken. Het lichaam wil deze voedingswaarden voor de baby namelijk bijhouden om ze via de borstvoeding alsnog door te geven aan het kind. Wil je dus wel een slim kind, maar niet altijd een vrouw met dikke billen dan moet je prioriteiten gaan stellen. Het is in dit geval alles of niets.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.