olijfolie

Verband tussen olijfolie, dikke billen en vruchtbaarheid

De vraag is of je van olijfolie meer vruchtbaar wordt? Je snapt al dat het antwoord hierop ja is, anders was de vraag wel anders gesteld. Britse wetenschappers zijn namelijk wat experimenten aan het loslaten op koppels die graag zwanger willen worden.  “Wie meer olijfolie consumeert, heeft meer kans om zwanger te worden”, zeggen ze. Deze vruchtbaarheidsstudie wordt uitgevoerd met 100 koppels. Wat hebben dikke billen hiermee van doen? Het is niet meteen dat vrouwen van olijfolie dikker worden. Het lijkt er wel op dat vrouwen met vollere billen slimmere kinderen krijgen. 

Positief effect op vruchtbaarheid

Olijfolie staat centraal in een nieuwe vruchtbaarheidsstudie die wordt uitgevoerd door de Britse Universiteit van Southhampton. Meer dan 100 koppels die IVF-behandelingen ondergaan, nemen deel. De verwachtingen zijn meer dan positief. De onderzoekers zeggen dat een verhoogde inname van olijfolie de kans op een zwangerschap met 40% kan verhogen. Ook eerder onderzoek toonde al aan dat olijfolie positieve effecten heeft op vruchtbaarheid. Vitaminen en vetten in olijfolie leiden in deze studies tot een snellere embryo-ontwikkeling na IVF-behandelingen.

Olijfolie als aanvulling

Een deel van de koppels gebruiken gedurende zes weken als aanvulling op hun normale dieet extra olijfolie tijdens het koken, ze eten tapenades op basis van olijfolie en drinken een dagelijks drankje met belangrijke bestanddelen van olijfolie: vitamine D en omega 3. Een andere groep koppels, een controlegroep, gebruiken meer zonnebloemolie tijdens het koken, eten tapenades op basis van zonnebloemolie en krijgen een drankje voorgeschoteld met de bestanddelen van deze olie. Het onderzoek is momenteel nog lopende, maar de wetenschappers zijn heel optimistisch. De verschillen tussen beide groepen, en dus de effecten van olijfolie op vruchtbaarheid, zullen opvallend zijn. We zijn benieuwd.

Invloed van dikke vrouwen billen

Om sneller een kind te krijgen eet je dus vooral extra olijfolie. Maar wat moet je doen om een slimmer kind te krijgen. Zorgen dat je als man een vrouw aan de haak slaat met volle, ronde billen. Waarom? Het extra vet in het achterwerk en de dijen van een vrouw zou ervoor zorgen dat het brein van de baby beter wordt ontwikkeld. “Een baby heeft veel vet nodig om een zenuwstelsel te ontwikkelen”, zegt professor Will Lassek. “Bovendien zijn de vetten verrijkt met DHA (docosahexaeenzuur), wat onder andere zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van het brein. Het lijkt erop dat vrouwen deze goede vetten opsparen ter voorbereiding van de komst van een baby.”

Behoud van voedingswaarde

Dit zou ook een van de redenen kunnen zijn waarom vrouwen na een zwangerschap zo moeilijk zwangerschapskilo’s kunnen kwijtraken. Het lichaam wil deze voedingswaarden voor de baby namelijk bijhouden om ze via de borstvoeding alsnog door te geven aan het kind. Wil je dus wel een slim kind, maar niet altijd een vrouw met dikke billen dan moet je prioriteiten gaan stellen. Het is in dit geval alles of niets.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!