Veilig vrijen onder singles neemt toe

24-01-2007 – Veilig vrijen onder singles neemt toe

Safe seks
Werd er in 2005 nog maar door 38 procent van de singles veilig gevreeën, anno 2007 doet inmiddels de helft van hen “het” safe. Dit blijkt uit een onlangs gehouden poll door Online magazine Singlessite waarbij het safeseks gehalte tijdens een one-night-stand centraal stond.

Twijfelaars
De overige helft van de bijna 500 geënquêteerden is duidelijk minder standvastig. Hoewel een kwart van hen laat weten ‘bijna altijd’ aan veilige seks te doen, is het vrijen met een condoom voor 14 procent nog steeds een sporadische gebeurtenis. Het aantal singles dat consequent onveilige seks heeft bedraagt momenteel nog zo’n 11 procent.

Bodemprijzen
Over de oorzaak van het stijgend aantal veilige vrijers is nog weinig bekend. Wel is duidelijk dat het steeds voordeliger wordt om aan safe seks te doen. Zo zijn zorgverzekeraars als Menzis en CZ gestart met het verstrekken van gratis condooms bij het afsluiten van een (studenten)polis. Ook de opmars van lowbudget condoommerken zoals het Jippy en HEMA condoom maakt duidelijk dat men tegenwoordig veilig kan vrijen tegen bodemprijzen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By info@tibordeboer.nl ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!