zomer festival

Veilig kaarten kopen voor festival of concert: zo doe je het!

Bezoek jij ook zo graag concerten en festivals? Dan weet je als geen ander dat de kaartjes vaak binnen no-time zijn uitverkocht. En helaas… hier spelen oplichters handig op in door valse kaartjes te koop aan te bieden. Hoe voorkom je dat? Deze 8 tips helpen je een handje.

8 tips veilig online kaartjes kopen

Is het je niet gelukt om kaartjes te scoren voor date ene gave concert of festival en wil niks liever dan het internet afstruinen op zoek naar je felbegeerde tickets? Wees dan voorzichtig en knoop onderstaande tips even in je oren!

1#  Neem contact op met de verkoper en stel vragen. Hoe reageert hij/zij hierop?

2# Google de naam en het rekeningnummer van de verkoper.

3#  Check of de verkoper ook kaartjes aanbiedt voor andere evenementen.

4# Koop niet bij dubieuze verkoopsites maar bij officiële voorverkoopadressen.

5# Controleer de verkoopgegevens van de verkoper op de website van de politie. Daar kun je zien of er al meldingen gedaan zijn over de desbetreffende verkoper.

6# Probeer bij de verkoper thuis af te spreken om de kaartjes op te halen.

7# Als je papieren kaarten koopt, vraag dan ook naar de verzendstrook. Check of het adres overeenkomt met het adres waar je de kaartjes ophaalt.

8# Stuur NOOIT een kopie van je identiteitsbewijs naar een verkoper van tickets. Je loopt zo het risico dat oplichters uit jouw naam anderen geld afhandig gaan maken.

Geen garantie

Let op, deze tips geven je niet per definitie garantie dat je legitieme tickets aanschaft! Hoe voorzichtig je ook bent, bij het kopen van concertkaartjes via sites als Marktplaats of Facebook blijft het risico bestaan dat je het slachtoffer wordt van oplichters. Ben je toch opgelicht? Doe dan aangifte bij de politie.

Bron: Women online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.