speeddaten

Veilig daten in tijden van corona: speeddaten van achter de computer!

Een lief vinden in tijden van corona, het kan nog altijd. Frederic De Schryver organiseert met zijn bedrijf SmartVibes in België speeddates. De komende weken stonden 22 speeddates gepland en die zullen ook allemaal doorgaan, maar dan wel van achter de computer.

Het is onmogelijk om de speeddates nog gewoon te laten doorgaan want alle cafés en bars zijn gesloten”, zegt Frederic. “We sturen deelnemers nu een uitnodiging voor een live videostreaming op de laptop of op de smartphone. Daters krijgen eerst een aftelklokje op hun scherm en daarna zien ze hun chatpartner live”, gaat Frederic verder. “Na zes minuten live videogesprek kan iedereen aangeven of er een match is of niet. Een halve minuut later start alweer een nieuw gesprek met een volgende videopartner.” Zo daten ze elk met zes tot tien partners per keer.

Niet hetzelfde als op café

Frederic geeft toe dat dit niet helemaal voelt als een echte ontmoeting. “Maar in deze tijden is dit het beste alternatief om nog met anderen in contact te komen. Er is geen andere mogelijkheid.”

De komen 3 weken organiseert hij 22 speeddates voor samen zo’n 500 kandidaten. “We zien dat de klanten heel begripvol zijn. Sommigen haken af en anderen komen erbij omdat ze deze formule net tof vinden. We roeien met de riemen die we hebben”, besluit Frederic van SmartVibes. “Gisteren was de doelgroep ‘singles uit Aalst van 40 tot 50 jaar’ en dat is allemaal heel goed verlopen. Een paar koppels wisselden hun nummers uit om een vervolg te breien aan hun online speeddate”

Speeddaten in Nederland

Ook in Nederland zie je soortgelijke initiatieven. FlitsDate organiseert nu ook Video Speeddates om de Corona tijd door te komen. Ondanks dat Video Speeddates al snel 50% goedkoper zijn, staat FlitsDate toe deze gratis om te zetten naar een echte speeddate op het moment dat deze weer mogelijk zijn.

Je kunt je ook tijdens Corona ook al voor een reguliere speeddate inschrijven, deelnemers krijgen vanzelf een datumvoorstel als Corona het weer toelaat. FlitsDate organiseert speeddate evenementen over het hele land, zo is er o.a. speeddaten Utrechtspeeddaten Eindhoven en speeddaten Rotterdam.

 

Bronnen: VRT / Flitsdate

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam