recept voor singles

Vegetarische flammkuchen met geitenkaas en bietjes

Als single hoef je heus geen uren in de keuken te staan na een lange dag werken om toch te genieten van een verrassend lekker maaltje. Wat dacht je van een simpele, snelle flammkuchen? Je kunt natuurlijk gaan voor de traditionele variant met ui en spekjes maar we hebben een overheerlijk alternatief.

Hij mag dan wel op een pizza lijken, maar schijn bedriegt: deze plaattaart komt toch echt uit Frankrijk! Maak er eens een zoet-hartige vegetarische variant van! Denk aan een broodje brie met walnoot, maar dan met geitenkaas en zie: binnen een half uur heb je een heerlijk diner op tafel staan! En wat je over hebt kan de volgende dag mooi mee als lunch.

Dit heb je nodig:

Rol flammkuchen deeg (koelvers supermarkt)
Hazelnoten
Crème fraîche
Voorgekookte bieten
Peer
Mosterd
Zachte geitenkaas
Gemengde sla met rucola, rode sla, eikenblad sla
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de geitenkaas in plakjes.
  2. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in de lengte in dunne plakjes. Meng de mosterd met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
  3. Hussel de peren voorzichtig om met 1 eetlepel olijfolie, een snuf peper en 1-2 theelepels suiker (bij voorkeur bruine), zorg dat alles rondom bedekt is. Hak de hazelnoten grof.
  4. Rol het flammkuchendeeg met aanklevend bakpapier op een bakplaat uit. Bestrijk het deeg gelijkmatig met het crème fraîchemengsel, houd daarbij 1-2cm van de rand vrij.
  5. Beleg de flammkuchen met de peer, noten en geitenkaas. Bak de flammkuchen 15-20min in de oven tot het deeg gaar en goudbruin is. Laat voor het aansnijden even uitdampen.
  6. Was de sla grondig en laat in een zeef uitlekken. Snijd de bieten in partjes. Gebruik de rest van de bieten voor een ander recept. Maak een dressing van 1-2el olijfolie, 1el azijn, zout, peper en een snufje suiker. Meng vlak voor het serveren de bieten met de sla en de dressing in een kom om. Serveer de flammkuchen met de salade.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.