dagje uit gezond eten

Vegetariërs leven langer

Denk je er weleens over om vegetariër te worden en zoek je nog een goede reden om minder vlees te eten? Wel, dan heb je ze nu gevonden. Stel dat we allemaal enkel nog vegetarisch eten dan zouden er een derde minder vroegtijdige overlijdens zijn. Dat is nogal wat!

Vleesconsumptie

De cijfers over vroegtijdig overlijden door roken, alcohol en obesitas kennen we al, maar nu duikt er een nieuwe aanvulling op. Onderzoekers van de Britse Harvard Medical School hebben bekeken hoeveel mensen te vroeg sterven door vleesconsumptie.

Geen vlees

De cijfers zijn indrukwekkend. Maar liefst 200.000 sterfgevallen per jaar kunnen vermeden worden door vlees volledig van het menu te schrappen. Volgens de wetenschappers kan een vleesvrij dieet het risico verlagen op ongeveer alle ziektes die ze bestudeerd hebben. De voordelen van vegetarisch eten wordt volgens hen onderschat.

Van diabetes tot artritis

Volgens de wetenschappers kan het juiste dieet een krachtige invloed hebben op je lichaam. Bijvoorbeeld om diabetes stabiel te houden, zou een veganistisch dieet met weinig vet zeer goed helpen. Ook mensen met ontstekingsziekten zoals artritis hebben er baat bij om meer groenten en fruit te eten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!