daten en eten

Vegetariër worden voor de liefde

Zou jij vlees willen laten staan voor de liefde van je leven? Onze zuiderburen deden een onderzoek en daar uit bleek dat liefst 19% van de vrouwen en 15% van de mannen zou overwegen om vegetariër of veganist te worden als zijn of haar partner dat zou vragen. Dat blijkt uit een peiling van datingsite Twoo in het kader van World Vegan Day.

Mening partner

Bijna één op de tien Belgische gebruikers op Twoo zegt al veganistisch of vegetarisch te leven, waarmee het nationale gemiddelde ruim overschreden lijkt. Maar bij zij die nog niet vegetarisch of veganistisch eten, speelt de mening van hun partner duidelijk een rol.

Dagelijks leven veranderen

Elke dag anders gaan eten is een ingrijpende verandering in het dagelijkse leven van een persoon, maar wel één waar de Belgen op Twoo voor open lijken te staan. Vergelijk dat met dezelfde vraag over religie en je ziet een totaal ander verhaal: slechts 1% van de vrouwen en 3% van de mannen zou overwegen om een bepaalde religie aan te nemen voor zijn of haar partner.

Kinderen

Wanneer het over hun kinderen gaat zijn niet-vegetariërs minder flexibel: meer dan de helft vindt dat vlees en vis essentieel zijn voor de groei van kinderen, en wil daar niet van afwijken voor een vegetarische of veganistische partner.

Vlees op date?

Wat tafelmanieren betreft zit het wel snor op Twoo: minder dan de helft zou gewoon vlees bestellen op een date met een vegetariër, 40% vraagt liever eerst even of dat ok is. Meer dan 90% zou ook nooit liegen over het feit dat ze vlees eten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam