singlereizen voor beginners

Veertig procent singles heeft slechts één keer per jaar seks

Singles een wild seksleven? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat slechts veertig procent van de ruim 2,8 miljoen Nederlandse vrijgezellen één keer per jaar seks heeft.

Nederland telt op dit moment ruim 2,8 miljoen vrijgezellen, waarvan iets meer dan de helft vrouw is. De Nederlandse vrijgezellen zijn niet erg tevreden over hun seksleven, zo blijkt uit een onderzoek dat het tijdschrift Viva hield onder vierhonderd vrijgezellen. Ze geven hun seksleven gemiddeld een 4,5.

Naast de veertig procent die slechts één keer per jaar seks heeft,  heeft 14 procent één keer per half jaar seks, 15 procent één keer per kwartaal en 19 procent één keer per maand. Meer dan de helft van de ondervraagde vrijgezellen heeft nooit een onenightstand. Een vijfde heeft er één per jaar en twaalf procent twee keer per jaar.

Afspraakjes

Ook hebben de ondervraagde vrijgezellen weinig afspraakjes. Ruim de helft van hen spreekt twee keer per jaar met iemand af en een kwart doet dat eens per kwartaal. Zo’n twintig procent zet er vaart achter en spreekt één keer per week met iemand af. De vrijgezellen lopen potentiële partners vooral tegen het lijf tijdens het uitgaan. Bijna dertig procent ontmoet iemand in de kroeg of club.

Zo’n 23 procent ontmoet iemand via een datingsite en twaalf procent via Tinder. Nederlandse vrijgezellen vindt  betrouwbaarheid en humor de  belangrijkste eigenschappen van een toekomstige partner. Dit werd door 17 procent van de ondervraagden genoemd. Ook lief (16 procent), intelligent (13 procent) en ondernemend (11 procent) worden veel genoemd.

Kritisch

De helft van de ondervraagde vrouwen zegt vrijgezel te zijn, omdat ze de ware nog niet is tegengekomen. Dertien procent wil momenteel geen relatie en negen procent vindt zichzelf te kritisch. Twaalf procent van de vrouwen vindt zichzelf minder leuk omdat ze geen partner heeft. Vrijgezelle vrouwen hebben wel een kinderwens. Tien procent overweegt dan ook wel eens om haar eicellen te laten invriezen. De helft wil graag trouwen of samenwonen voordat ze moeder worden, een kwart weet het nog niet en 19 procent wil graag een zelfstandige moeder met een latrelatie worden.

Acht procent maakt het niet uit, áls ze maar moeder worden.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.