Veelvuldig concertbezoeker leeft langer

Krijg jij ook geen genoeg van het veelvuldig bezoeken van muziekconcerten? Hoewel je op termijn last van je gehoor kunt krijgen zitten er ook voordelen aan deze ‘verslaving’. Want uit een pas gepubliceerd onderzoek blijkt dat je concertgangers maar liefst 9 jaar langer leven!

O2

De studie werd uitgevoerd door de Londense concertzaal O2 en professor in de gedragswetenschappen Patrick Fagan. Ze kwamen tot de conclusie dat wie zelfs maar 20 minuten een optreden bijwoonde, zich beter in zijn vel voelde. Om het in cijfers uit te drukken: de muziekliefhebbers hun algemeen welzijn ging er maar liefst met 21% op vooruit, terwijl yoga slechts voor een magere 6% aan positieve invloed zorgde.

Dure hobby

Wil je echt negen jaar langer leven, dan moet je als concertganger om de veertien dagen naar je favoriete groep gaan zien. Iets wat zeker bevorderlijk is voor de geest, maar misschien minder voor je bankrekening. Niet getreurd: 67% van de testpersonen gaf aan dat ze ook gelukkig werden van muziek te luisteren op de radio. Hoelang je daardoor extra leeft, werd niet bekend gemaakt.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.