Tinder

Veel singles zijn online date-moe

Meer activiteit, meer matches en meer gechat: zo zag het begin van het zelf isolement eruit op datingapps. Aan enthousiasme en nieuwsgierigheid voor online daten was geen gebrek. In de tussentijd voelt 53% van de singles zich eenzaam. En de stemming? Die is inmiddels verdeeld. Veel singles gingen van enthousiast naar ‘date-moe’, anderen benutten deze tijd juist om sterke connecties op te bouwen. Zo blijkt uit een onderzoek van datingapp The Inner Circle.

Voor 67% van de singles is daten niet langer een prioriteit

45% van de singles geeft aan dat het virus en de bijbehorende maatregelen een negatief effect heeft op hun liefdesleven. Logischerwijs heeft het ontmoeten van je matches in het echte leven voor hen de voorkeur. Aangezien de huidige situatie die dit niet mogelijk maakt, zien de singles het online daten nog wel als zinvol? Het antwoord op deze vraag is voor het overgrote deel van de singles: nee. 67% van de singles ziet daten nu niet meer als prioriteit, maar als moeilijk, zinloos, onbelangrijk of zelfs onmogelijk. Afspreken kan toch niet en haast is er ook niet bij. De date-vermoeidheid slaat toe.

Waar uit eerder onderzoek aan het begin van de zelf isolatie daarnaast liet zien dat 31% van de singles openstond voor videobellen, komt hier in werkelijkheid ook bar weinig van terecht. Slechts 8% heeft dit geprobeerd. De redenen? Oncomfortabel (59%), ongemakkelijk (36%) en het ervaren van meer druk (16%).

Meer serieuze matches en hoopvolle singles

De keerzijde van de medaille is dat 59% van de singles een echte connectie nu belangrijker vindt dan voor corona en 48% beseft nu meer behoefte te hebben aan een partner. Deze singles slaan nu hun slag: waar 70% van de gebruikers aangeeft dat de komst van het virus en bijbehorende maatregelen het gebruik van de datingapp heeft veranderd, betekent dit voor 35% van de singles meer tijd chattend op de app en worden er dagelijks nieuwe accounts aangemaakt door singles op zoek naar liefde. Ook reageert 22% van hen sneller op inkomende berichten. En de gesprekken is waar het nu om draait: 42% van de gebruikers zien nu dan ook een boost in kwaliteit met hun matches. Zij besteden meer tijd aan het chatten, leren hun matches beter kennen, zijn meer betrokken bij de gesprekken en hebben een breder aantal onderwerpen waarover gechat wordt. 51% van degene die proberen serieuze banden op te bouwen gelooft erin dat zij na de lock-down hun gesprekspartner in het echt zullen ontmoeten. Eén uit de tien singles denkt zelfs een partner voor de lange termijn te ontmoeten tijdens deze pandemie.

Bron: InnerCircle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam