Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Tinder
4 mei 2020

Veel singles zijn online date-moe

Meer activiteit, meer matches en meer gechat: zo zag het begin van het zelf isolement eruit op datingapps. Aan enthousiasme en nieuwsgierigheid voor online daten was geen gebrek. In de tussentijd voelt 53% van de singles zich eenzaam. En de stemming? Die is inmiddels verdeeld. Veel singles gingen van enthousiast naar ‘date-moe’, anderen benutten deze tijd juist om sterke connecties op te bouwen. Zo blijkt uit een onderzoek van datingapp The Inner Circle.

Voor 67% van de singles is daten niet langer een prioriteit

45% van de singles geeft aan dat het virus en de bijbehorende maatregelen een negatief effect heeft op hun liefdesleven. Logischerwijs heeft het ontmoeten van je matches in het echte leven voor hen de voorkeur. Aangezien de huidige situatie die dit niet mogelijk maakt, zien de singles het online daten nog wel als zinvol? Het antwoord op deze vraag is voor het overgrote deel van de singles: nee. 67% van de singles ziet daten nu niet meer als prioriteit, maar als moeilijk, zinloos, onbelangrijk of zelfs onmogelijk. Afspreken kan toch niet en haast is er ook niet bij. De date-vermoeidheid slaat toe.

Waar uit eerder onderzoek aan het begin van de zelf isolatie daarnaast liet zien dat 31% van de singles openstond voor videobellen, komt hier in werkelijkheid ook bar weinig van terecht. Slechts 8% heeft dit geprobeerd. De redenen? Oncomfortabel (59%), ongemakkelijk (36%) en het ervaren van meer druk (16%).

Meer serieuze matches en hoopvolle singles

De keerzijde van de medaille is dat 59% van de singles een echte connectie nu belangrijker vindt dan voor corona en 48% beseft nu meer behoefte te hebben aan een partner. Deze singles slaan nu hun slag: waar 70% van de gebruikers aangeeft dat de komst van het virus en bijbehorende maatregelen het gebruik van de datingapp heeft veranderd, betekent dit voor 35% van de singles meer tijd chattend op de app en worden er dagelijks nieuwe accounts aangemaakt door singles op zoek naar liefde. Ook reageert 22% van hen sneller op inkomende berichten. En de gesprekken is waar het nu om draait: 42% van de gebruikers zien nu dan ook een boost in kwaliteit met hun matches. Zij besteden meer tijd aan het chatten, leren hun matches beter kennen, zijn meer betrokken bij de gesprekken en hebben een breder aantal onderwerpen waarover gechat wordt. 51% van degene die proberen serieuze banden op te bouwen gelooft erin dat zij na de lock-down hun gesprekspartner in het echt zullen ontmoeten. Eén uit de tien singles denkt zelfs een partner voor de lange termijn te ontmoeten tijdens deze pandemie.

Bron: InnerCircle

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Lexa trapt datingseizoen af met nieuwe campagne: de Lexa Summer Journey

Lexa luidt het datingseizoen in met de lancering van een nieuwe...

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Hoe hou je het alleen zijn vol?

Je goed voelen als je alleen bent, kan best lastig zijn....

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl