weinig seks

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over het algemeen ongelukkiger in het huwelijk. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij vijf jaar lang gegevens zijn bijgehouden van bijna 1300 volwassenen.

Maagd

Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen die alleen seks hebben gehad met hun huidige echtgenoot zich bijzonder gelukkig voelen in hun huwelijk. Zodra een vrouw minimaal met twee anderen het bed heeft gedeeld daalt dit naar 42 procent. Vrouwen die meer dan 10 sekspartners hebben gehad voelen zich nog minder gelukkig. Bij hen daalt het percentage naar 22 procent.

Seks voor het huwelijk

Ervaringen op liefdesgebied uit het verleden lijken gekoppeld te zijn aan de toekomstige kwaliteit van het huwelijk zeggen de onderzoekers. Vrouwen met een actief seksueel verleden vinden het moeilijker om gelukkig te zijn met hun man omdat ze zich erg bewust zijn van de alternatieven.

Dat betekent niet dat seks voor het huwelijk je relatie verpest maar uit cijfers blijkt wel dat hoe meer seks vrouwen voor het huwelijk hebben gehad, dat dit van invloed is op de kwaliteit van het huwelijk. Vooral voor degenen die zoeken naar een huwelijk met een hoge kwaliteit.

Relatie verbreken

Veder komt uit het onderzoek naar voren dat mensen die meer ervaring hebben met het verbreken van relaties dit ook geneigd zijn te doen. De ervaren volwassenen hebben een ander beeld van de liefde en dat kan weer van invloed zijn op toekomstige relaties. Opmerkelijk is dat het aantal voormalig sekspartners bij mannen vreemd genoegd amper invloed heeft op de mate waarin zij tevreden zijn binnen het huwelijk.

Bron: Daily Mail

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.