weinig seks

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over het algemeen ongelukkiger in het huwelijk. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij vijf jaar lang gegevens zijn bijgehouden van bijna 1300 volwassenen.

Maagd

Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen die alleen seks hebben gehad met hun huidige echtgenoot zich bijzonder gelukkig voelen in hun huwelijk. Zodra een vrouw minimaal met twee anderen het bed heeft gedeeld daalt dit naar 42 procent. Vrouwen die meer dan 10 sekspartners hebben gehad voelen zich nog minder gelukkig. Bij hen daalt het percentage naar 22 procent.

Seks voor het huwelijk

Ervaringen op liefdesgebied uit het verleden lijken gekoppeld te zijn aan de toekomstige kwaliteit van het huwelijk zeggen de onderzoekers. Vrouwen met een actief seksueel verleden vinden het moeilijker om gelukkig te zijn met hun man omdat ze zich erg bewust zijn van de alternatieven.

Dat betekent niet dat seks voor het huwelijk je relatie verpest maar uit cijfers blijkt wel dat hoe meer seks vrouwen voor het huwelijk hebben gehad, dat dit van invloed is op de kwaliteit van het huwelijk. Vooral voor degenen die zoeken naar een huwelijk met een hoge kwaliteit.

Relatie verbreken

Veder komt uit het onderzoek naar voren dat mensen die meer ervaring hebben met het verbreken van relaties dit ook geneigd zijn te doen. De ervaren volwassenen hebben een ander beeld van de liefde en dat kan weer van invloed zijn op toekomstige relaties. Opmerkelijk is dat het aantal voormalig sekspartners bij mannen vreemd genoegd amper invloed heeft op de mate waarin zij tevreden zijn binnen het huwelijk.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.