seks tegen prostaatkanker

Veel seks maakt niet gelukkig

Dat geld niet gelukkig maakt, dat horen we vaker. Maar meer seks maakt je kennelijk ook niet gelukkiger. Althans, dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Seksuele gewoonten

De researchers van de Carnegie Mellon universiteit analyseerden hiervoor de seksuele gewoonten van 64 heteroseksuele getrouwde koppels, gedurende een tijdspannen van drie maanden. Het doel van het onderzoek? Uitzoeken hoe seks hun emotionele welzijn beïnvloedt.

Meer seks leidt tot ongeluk

Het resultaat van dat onderzoek was tamelijk verrassend. Blijkbaar bestaat er geen rechtstreekse link tussen regelmatige seks en geluk. Meer zelfs: in sommige gevallen kan meer seks zelfs leiden tot een toename van het ongeluksgevoel.

Seks onderzoek

Voor het onderzoek werden de koppels – allemaal tussen de 35 en 65 jaar oud – opgedeeld in twee groepen. De ene groep werd gevraagd of twee keer zoveel seks te hebben als gewoonlijk. De andere groep kreeg geen instructies over hun seksuele activiteiten. Vervolgens werd de deelnemers gevraagd om dagelijks een online vragenlijst in te vullen rondom geluk, gezondheid en gedrag, alsook hun seksfrequentie.

Terugval

Na de testperiode van drie maanden viel het de onderzoekers op dat de testgroep die meer seks had dan normaal een kleine terugval ervoer wat betreft hun geluksgevoel. Daarbovenop ging hun libido ook omlaag. Verder rapporteerde deze groep ook dat ze lichtelijk minder van de seks genoten als voorheen.

Seksbeleving

Toch plaatst onderzoeker George Loewenstein een belangrijke kanttekening bij zijn onderzoek. “Het moet natuurlijk ook gezegd worden dat de testgroep uitdrukkelijk gevraagd werd om meer seks te hebben. Dat kan een grote invloed hebben op de manier waarop de deelnemers seks beleven. In een nieuw onderzoek zullen we met die factor zeker rekening houden.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.