seks tegen prostaatkanker
17 May 2015

Veel seks maakt niet gelukkig

Dat geld niet gelukkig maakt, dat horen we vaker. Maar meer seks maakt je kennelijk ook niet gelukkiger. Althans, dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Seksuele gewoonten

De researchers van de Carnegie Mellon universiteit analyseerden hiervoor de seksuele gewoonten van 64 heteroseksuele getrouwde koppels, gedurende een tijdspannen van drie maanden. Het doel van het onderzoek? Uitzoeken hoe seks hun emotionele welzijn beïnvloedt.

Meer seks leidt tot ongeluk

Het resultaat van dat onderzoek was tamelijk verrassend. Blijkbaar bestaat er geen rechtstreekse link tussen regelmatige seks en geluk. Meer zelfs: in sommige gevallen kan meer seks zelfs leiden tot een toename van het ongeluksgevoel.

Seks onderzoek

Voor het onderzoek werden de koppels – allemaal tussen de 35 en 65 jaar oud – opgedeeld in twee groepen. De ene groep werd gevraagd of twee keer zoveel seks te hebben als gewoonlijk. De andere groep kreeg geen instructies over hun seksuele activiteiten. Vervolgens werd de deelnemers gevraagd om dagelijks een online vragenlijst in te vullen rondom geluk, gezondheid en gedrag, alsook hun seksfrequentie.

Terugval

Na de testperiode van drie maanden viel het de onderzoekers op dat de testgroep die meer seks had dan normaal een kleine terugval ervoer wat betreft hun geluksgevoel. Daarbovenop ging hun libido ook omlaag. Verder rapporteerde deze groep ook dat ze lichtelijk minder van de seks genoten als voorheen.

Seksbeleving

Toch plaatst onderzoeker George Loewenstein een belangrijke kanttekening bij zijn onderzoek. “Het moet natuurlijk ook gezegd worden dat de testgroep uitdrukkelijk gevraagd werd om meer seks te hebben. Dat kan een grote invloed hebben op de manier waarop de deelnemers seks beleven. In een nieuw onderzoek zullen we met die factor zeker rekening houden.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie