Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
italiaanse man aanrekkelijk
28 juni 2017

Veel seks is alleen goed voor mannen

Dat seks gezond is, dat weten we allemaal. Seks is goed voor ons hart en bloedvaten want het vermindert mogelijk het aantal schadelijke aminozuren in het bloed, stellen wetenschappers. Alleen is dit effect uitsluitend waarneembaar bij mannen zo zeggen de onderzoekers in een publicatie in de Journal of Sexual Medicine.

Seks per week

Meerdere keren seks per week kan zorgen voor een betere bloedcirculatie en gezondere bloedvaten bij mannen. Daarnaast is regelmatige seksuele gemeenschap volgens de wetenschappers belangrijk ter voorkoming van een overschot van het aminozuur homocysteïne.

Voordelen seks

Vrouwen profiteren veel minder van deze voordelen bij seks omdat een gezonde bloedsomloop bij het vrouwelijk geslacht veel minder invloed heeft op de seksuele opwinding. Een goede bloedcirculatie is een sleutelfactor bij het onder controle houden van homocysteïne.

Bloedmonsters

Wetenschappers van een landelijk medisch centrum in Taiwan onderzochten meer dan 2.000 mannen en vrouwen in de leeftijd van twintig tot 59 jaar. Bloedmonsters werden geanalyseerd om het aantal homocysteïne te meten. De resultaten laten het laagste aantal homocysteïne-aminozuren zien bij mannen die wekelijks meer dan twee keer seks hebben.

Verschillen

De hoogste concentratie was terug te vinden bij de controlegroep van mannen die minder dan een keer per maand seksuele gemeenschap hebben. Bij de verschillende groepen vrouwen waren geen significante verschillen te zien tussen de vrouwen die regelmatig seks hebben en de vrouwen die nauwelijks gemeenschap hebben.

Homocysteïne

Volgens verschillende onderzoeken is er een zeer sterk verband tussen het aminozuur homocysteïne en de kans op hart- en vaatziekten. Hoe meer homocysteïne in het bloed, hoe hoger de kans is op een hartaanval of een beroerte.

Hart en vaatziekten

De wetenschap is al langere tijd van mening dat seks op regelmatige basis de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. De onderzoeksresultaten in de laatste editie van de Journal of Sexual Medicine tonen echter voor het eerst aan dat dat komt door het afbreken van homocysteïne.

Voedingspatroon

Het aminozuur is een belangrijke bouwsteen van het lichaam en zorgt voor de aanmaak van eiwitten. Homocysteïne zit van nature in het menselijk lichaam. Teveel van dat aminozuur, dat veroorzaakt kan worden door een slecht voedingspatroon, zou belangrijke bloedvaten in de toevoer van het hart schaden. Dat brengt weer een groot risico met zich mee omdat het kan leiden tot een fatale bloedstolling.

Advies: vaker seks

“Vaker seks en op regelmatige basis kan een beschermend effect hebben op de algemene gezondheid en de kwaliteit van leven, zeker bij mannen”, stellen de onderzoekers die ook artsen met klem vragen om mannelijke patiënten met hartproblemen te adviseren om vaker seks te hebben.

Seks met jezelf, of juist spannende seks met je one-night-stand, het zijn onderwerpen die blijven intrigeren. Om je nog makkelijker van de gewenste seks info te voorzien geven wij je onze 5 best gelezen seks artikelen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

Dit element is funest voor je seksleven

Ben je niet helemaal happy met je seksleven op dit moment?...

Denk je aan een penisverlenging: slecht idee

Als je niet tevreden bent met de grootte van je penis,...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie