italiaanse man aanrekkelijk

Veel seks is alleen goed voor mannen

Dat seks gezond is, dat weten we allemaal. Seks is goed voor ons hart en bloedvaten want het vermindert mogelijk het aantal schadelijke aminozuren in het bloed, stellen wetenschappers. Alleen is dit effect uitsluitend waarneembaar bij mannen zo zeggen de onderzoekers in een publicatie in de Journal of Sexual Medicine.

Seks per week

Meerdere keren seks per week kan zorgen voor een betere bloedcirculatie en gezondere bloedvaten bij mannen. Daarnaast is regelmatige seksuele gemeenschap volgens de wetenschappers belangrijk ter voorkoming van een overschot van het aminozuur homocysteïne.

Voordelen seks

Vrouwen profiteren veel minder van deze voordelen bij seks omdat een gezonde bloedsomloop bij het vrouwelijk geslacht veel minder invloed heeft op de seksuele opwinding. Een goede bloedcirculatie is een sleutelfactor bij het onder controle houden van homocysteïne.

Bloedmonsters

Wetenschappers van een landelijk medisch centrum in Taiwan onderzochten meer dan 2.000 mannen en vrouwen in de leeftijd van twintig tot 59 jaar. Bloedmonsters werden geanalyseerd om het aantal homocysteïne te meten. De resultaten laten het laagste aantal homocysteïne-aminozuren zien bij mannen die wekelijks meer dan twee keer seks hebben.

Verschillen

De hoogste concentratie was terug te vinden bij de controlegroep van mannen die minder dan een keer per maand seksuele gemeenschap hebben. Bij de verschillende groepen vrouwen waren geen significante verschillen te zien tussen de vrouwen die regelmatig seks hebben en de vrouwen die nauwelijks gemeenschap hebben.

Homocysteïne

Volgens verschillende onderzoeken is er een zeer sterk verband tussen het aminozuur homocysteïne en de kans op hart- en vaatziekten. Hoe meer homocysteïne in het bloed, hoe hoger de kans is op een hartaanval of een beroerte.

Hart en vaatziekten

De wetenschap is al langere tijd van mening dat seks op regelmatige basis de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. De onderzoeksresultaten in de laatste editie van de Journal of Sexual Medicine tonen echter voor het eerst aan dat dat komt door het afbreken van homocysteïne.

Voedingspatroon

Het aminozuur is een belangrijke bouwsteen van het lichaam en zorgt voor de aanmaak van eiwitten. Homocysteïne zit van nature in het menselijk lichaam. Teveel van dat aminozuur, dat veroorzaakt kan worden door een slecht voedingspatroon, zou belangrijke bloedvaten in de toevoer van het hart schaden. Dat brengt weer een groot risico met zich mee omdat het kan leiden tot een fatale bloedstolling.

Advies: vaker seks

“Vaker seks en op regelmatige basis kan een beschermend effect hebben op de algemene gezondheid en de kwaliteit van leven, zeker bij mannen”, stellen de onderzoekers die ook artsen met klem vragen om mannelijke patiënten met hartproblemen te adviseren om vaker seks te hebben.

Seks met jezelf, of juist spannende seks met je one-night-stand, het zijn onderwerpen die blijven intrigeren. Om je nog makkelijker van de gewenste seks info te voorzien geven wij je onze 5 best gelezen seks artikelen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.