afvallen door veel seks

Veel seks helpt je afvallen

Ben je die paar overtollige kilo’s helemaal zat, maar blijft die weegschaal irritant doen? Dan hebben we nu wel een aantrekkelijke tip voor gewichtsverlies: veel seks. Jawel, mensen met een actief seksleven verbranden veel calorieën!

Niet alleen gewone seks, maar ook orale seks en simpelweg kussen zijn goed voor je relatie én je gezondheid. Volgens The Daily Star verbrand je een hoop calorieën met eerder genoemde acties. Ben je bijgevolg actief in de slaapkamer, dan heeft dit een positieve invloed op je gewicht. De krant bekeek hoeveel calorieën een vrouw van 67 kilogram verbrandt tussen de lakens.

Kussen: 68 calorieën per uur

Ben je een koppel dat niet van elkaar kan afblijven? Dan hebben we goed nieuws: braafjes kussen alleen al doet je op een uur bijna 70 calorieën verbranden. Innig (tong)zoenen verbrandt 90 cal per uur.

Orale seks: 100 calorieën per half uur

Een gevoelig thema, toch willen we dit niet links laten liggen. Je partner oraal bevredigen maakt hem of haar niet alleen gelukkig, het is bovendien goed voor je gewicht. Een half uurtje orale seks staat gelijk aan 100 calorieën minder. Dit is even veel als een 35 minuten wandelen of een kwartier op de roeimachine.

Seks: meer dan 144 calorieën per half uur

Seks hebben is zeer goed om calorieën te verbranden. Je kunt een klein half uurtje gaan joggen, of samen met je partner leukere dingen doen tussen de lakens. Een krachtige vrijpartij verbrandt meer calorieën, daarnaast heeft ook het standje een invloed op de hoeveelheid calorieën die je verliest. Volgens de onderzoekers speel je het meeste calorieën kwijt wanneer zij bovenop zit: tot 207 calorieën in een half uur tijd. Meer seksstandjes vind je in dit artikel.

Tot slot verbranden vrouwen die een orgasme krijgen tijdens de seks meer calorieën dan vrouwen die geen orgasme krijgen. Weten hoe je jezelf als vrouw het lekkerste kan bevredigen? Lees dan deze masturbatie tips. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.