afvallen door veel seks
16 November 2015

Veel seks helpt je afvallen

Ben je die paar overtollige kilo’s helemaal zat, maar blijft die weegschaal irritant doen? Dan hebben we nu wel een aantrekkelijke tip voor gewichtsverlies: veel seks. Jawel, mensen met een actief seksleven verbranden veel calorieën!

Niet alleen gewone seks, maar ook orale seks en simpelweg kussen zijn goed voor je relatie én je gezondheid. Volgens The Daily Star verbrand je een hoop calorieën met eerder genoemde acties. Ben je bijgevolg actief in de slaapkamer, dan heeft dit een positieve invloed op je gewicht. De krant bekeek hoeveel calorieën een vrouw van 67 kilogram verbrandt tussen de lakens.

Kussen: 68 calorieën per uur

Ben je een koppel dat niet van elkaar kan afblijven? Dan hebben we goed nieuws: braafjes kussen alleen al doet je op een uur bijna 70 calorieën verbranden. Innig (tong)zoenen verbrandt 90 cal per uur.

Orale seks: 100 calorieën per half uur

Een gevoelig thema, toch willen we dit niet links laten liggen. Je partner oraal bevredigen maakt hem of haar niet alleen gelukkig, het is bovendien goed voor je gewicht. Een half uurtje orale seks staat gelijk aan 100 calorieën minder. Dit is even veel als een 35 minuten wandelen of een kwartier op de roeimachine.

Seks: meer dan 144 calorieën per half uur

Seks hebben is zeer goed om calorieën te verbranden. Je kunt een klein half uurtje gaan joggen, of samen met je partner leukere dingen doen tussen de lakens. Een krachtige vrijpartij verbrandt meer calorieën, daarnaast heeft ook het standje een invloed op de hoeveelheid calorieën die je verliest. Volgens de onderzoekers speel je het meeste calorieën kwijt wanneer zij bovenop zit: tot 207 calorieën in een half uur tijd. Meer seksstandjes vind je in dit artikel.

Tot slot verbranden vrouwen die een orgasme krijgen tijdens de seks meer calorieën dan vrouwen die geen orgasme krijgen. Weten hoe je jezelf als vrouw het lekkerste kan bevredigen? Lees dan deze masturbatie tips. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

Dit is wat verschillende zoenen over je relatie zeggen

Er zijn super veel verschillende manieren waarop je kan zoenen en...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie