singles van 50+

Veel samen en toch apart; het ideaal van de single 50-plusser

Ourtime, de datingservice voor 50-plus singles, vroeg* Nederlandse singles naar hun dating journey. Uiteraard zoeken singles iemand die hun gelukkig maakt – voor 56% is dat het belangrijkste criterium – maar er wordt ook veel waarde gehecht aan een eigen plek. Samenwonen is voor single 50-plussers geen must meer. Gezelligheid, samen leuke dingen doen en daarna weer ieder naar zijn of haar eigen huis.

Nederland telt steeds meer vijftigplussers, en ook steeds meer single 50-plussers. En dat terwijl het aantal singles onder de vijftig jaar redelijk stabiel blijft. De single 50-plussers zijn een groeiende groep, die steeds meer in the picture staat. Deze singles hebben vaak al een rijk leven achter de rug en zoeken in deze nieuwe levensfase vooral naar een nieuwe liefde of gezelschap om een leuke tijd mee te hebben.

Voormalig hoofddemograaf van het CBS, Jan Latten kan deze specifieke behoefte verklaren: “Gescheiden, misschien nog een tiener thuis of alle kinderen uitwonend en dus weer alleen op de bank. Vijftigers komen steeds vaker in een single fase terecht. Het aantal 50-65-jarigen die alleen wonen – of als ouder met een kind – is sinds het jaar 2000 bijna verdubbeld van 460.000 naar 850.000. Een eigen woning, financiën op orde maar niemand om samen te genieten van het leven. Toch willen veel vijftigers hun vrijheid niet zomaar opgeven, dan is een lat-relatie ideaal, ook gelet op de kinderen.”

Liefde vinden 50-plussers online

Steeds meer single 50-plussers zoeken hun heil online wanneer het op daten aankomt. Vier op de vijf singles in die leeftijdscategorie geeft aan ervoor open te staan om hun nieuwe liefde op het internet te vinden. Deze groep jonge 50-plussers is al vertrouwd met de computer en met hun smartphone, waardoor de weg naar online daten door velen al is gevonden.

Wanneer ze aan het daten slaan hebben de singles een duidelijk beeld van wat ze wel en niet willen. 44% geeft de voorkeur aan een latrelatie waar ze samen leuke dingen doen, maar wel apart van elkaar wonen. Ook trouwen lijkt niet meer in trek, slechts 7% voelt er nog iets voor om (weer) in het huwelijksbootje te stappen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.