Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
singles van 50+
9 oktober 2019

Veel samen en toch apart; het ideaal van de single 50-plusser

Ourtime, de datingservice voor 50-plus singles, vroeg* Nederlandse singles naar hun dating journey. Uiteraard zoeken singles iemand die hun gelukkig maakt – voor 56% is dat het belangrijkste criterium – maar er wordt ook veel waarde gehecht aan een eigen plek. Samenwonen is voor single 50-plussers geen must meer. Gezelligheid, samen leuke dingen doen en daarna weer ieder naar zijn of haar eigen huis.

Nederland telt steeds meer vijftigplussers, en ook steeds meer single 50-plussers. En dat terwijl het aantal singles onder de vijftig jaar redelijk stabiel blijft. De single 50-plussers zijn een groeiende groep, die steeds meer in the picture staat. Deze singles hebben vaak al een rijk leven achter de rug en zoeken in deze nieuwe levensfase vooral naar een nieuwe liefde of gezelschap om een leuke tijd mee te hebben.

Voormalig hoofddemograaf van het CBS, Jan Latten kan deze specifieke behoefte verklaren: “Gescheiden, misschien nog een tiener thuis of alle kinderen uitwonend en dus weer alleen op de bank. Vijftigers komen steeds vaker in een single fase terecht. Het aantal 50-65-jarigen die alleen wonen – of als ouder met een kind – is sinds het jaar 2000 bijna verdubbeld van 460.000 naar 850.000. Een eigen woning, financiën op orde maar niemand om samen te genieten van het leven. Toch willen veel vijftigers hun vrijheid niet zomaar opgeven, dan is een lat-relatie ideaal, ook gelet op de kinderen.”

Liefde vinden 50-plussers online

Steeds meer single 50-plussers zoeken hun heil online wanneer het op daten aankomt. Vier op de vijf singles in die leeftijdscategorie geeft aan ervoor open te staan om hun nieuwe liefde op het internet te vinden. Deze groep jonge 50-plussers is al vertrouwd met de computer en met hun smartphone, waardoor de weg naar online daten door velen al is gevonden.

Wanneer ze aan het daten slaan hebben de singles een duidelijk beeld van wat ze wel en niet willen. 44% geeft de voorkeur aan een latrelatie waar ze samen leuke dingen doen, maar wel apart van elkaar wonen. Ook trouwen lijkt niet meer in trek, slechts 7% voelt er nog iets voor om (weer) in het huwelijksbootje te stappen.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Het grote probleem is, dat men denkt alles nog eens over te kunnen doen, als "toen". Het is echter verrekte moeilijk na 50 jaar of meer de klokjes wat meer synchroon met elkaar te laten lopen. We zijn nu eenmaal "embedded" in ons verleden. Oude bomen kun je nu eenmaal niet of zeer moeilijk verplaatsen. Zie dan maar eens tot compromissen te komen. En als dames van de heren verlangen, dat ze slank zijn, nog een lekkere bos met een kleurtje hebben, wordt het al moeilijk met 50-70 jaar. Als ze dan ook nog allerlei gelijke liefhebberijen e.d. moeten hebben.... en dames generen zich ook niet meer tot 15 jaar jonger te verlangen...... Voorts moet je toch de moeite willen nemen de deur uit te gaan en mensen te ontmoeten; enkel op een plaatje en een reeks woorden lukt het nooit. Er is al heel veel over gepubliceerd door wetenschappers en journalisten, het is in TV-programma's uitvoerig besproken en mensen worden niet verstandiger. De datingsites beloven véél te veel. Het is geen formaliteit van daar een wensenlijstje op het prikbord hangen en de "droomprins" binnen 14 dagen franco huis door Van Gend & Loos afgeleverd wordt. Maar mensen denken wel, dat ze op grond daarvan een wensenlijst kunnen produceren zo groot als de "checklist voor de lancering van de Atlantis"

    Jan Potkachel | 13-10-2019
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

4 tips voor vijftig plus singles om elkaar virtueel te leren kennen

Hoe kijken alleenwonende Nederlandse vijftigplussers tegen online daten aan, nu fysiek...

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Single, de overgang en je liefdesleven

Ben je single én raak je in de overgang? Dan kan...

Uitgaan voor veertigers, vijftigers en zestigers

Ben je een veertiger, vijftiger of zestiger en wil je dolgraag...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie