sportief wandelen weekend

Veel relaties stranden in de herfst

Misschien heb je het in je omgeving de afgelopen tijd wel gemerkt. Relatieproblemen, stelletjes die het niet meer zien zitten of zelfs huwelijken die stranden. In het najaar lijkt de liefde in veel relaties ineens opgebrand te zijn. Hoe zit dat?

Gelukkig komt in de winter ‘cuffing-season’ er weer aan: de tijd waarin veel mensen juist een relatie aangaan.

Nieuwe start

Dat in herfst relaties sneller stranden, heeft alles te maken met het seizoen zelf. De herfst is een tijd van afsluiting en een nieuwe start. De bladeren vallen uit, het weer draait om, de dagen worden korter. Herfst is een tijd om te reflecteren en aan jezelf te vragen wat je nu echt wilt. Niet alleen wanneer het op je partner aankomt, maar ook je baan, woonsituatie of gezondheid worden flink onder de loep genomen.

Binnen zitten

Vaak zit een relatie natuurlijk eerder in het jaar al niet meer goed, maar kom je er niet aan toe om alles goed te overdenken. De zomer zit vol sociale activiteiten en dingen als vakanties en dagjes uit. In de herfst valt dit allemaal stil en moet je wennen aan het idee om samen binnen te zitten. Als dit niet iets is wat je ziet zitten, dan is het tijd om over je relatie na te gaan denken.

Relaties stranden

Bovendien is in de zomer ook je libido van nature hoger. Door het zonlicht maken we meer serotonine en dopamine aan, beide stofjes waar je humeur beter van wordt. Wanneer de temperaturen dalen en er minder zon is, wordt ook ons humeur aangetast. Als het even tegenzit, krijg je zelfs last van een winterdepressie. Waar je relatie door het gelukkige gevoel in de zomer nog oké leek, besef je in de herfst ineens dat het eigenlijk helemaal niet zo lekker gaat. En dat maak je sneller de beslissing om je relatie te beëindigen.

Bronnen: Margriet / Daily Mail

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.