Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
op de foto
9 januari 2019

Veel online daters teleurgesteld door neppe profielfoto

Een op de drie mannen is wel eens teleurgesteld over het uiterlijk van hun date, omdat het niet voldoet aan de verwachtingen van het online profiel. Bij vrouwen is dat zelfs bijna de helft. Daarbij vertonen daters online soms minder net gedrag dan offline, zoals plots verdwijnen en niet meer antwoorden (‘ghosten’). Om teleurstellingen te voorkomen en daten leuker te maken, lanceert de Nederlandse, exclusieve datingapp The Inner Circle een online date-etiquette. Hiervoor riep het de hulp in van Jo Bryant, een Britse etiquette-deskundige.

Goede manieren

De oprichters van The Inner Circle geven aan het de hoogste tijd is om duidelijkheid te verschaffen over etiquette tijdens online daten. Daar zijn daters zelf ook mee geholpen: acht op de tien leden van de Nederlandse datingapp geeft namelijk aan goede manieren belangrijker te vinden dan goede looks. Sterker nog: 98 procent van de vrouwelijke leden gaan niet op date met iemand die goede looks heeft en slechte manieren.

Date etiquette

“Iemand die date, stelt zich vaak kwetsbaar op. Je hoopt dan ook dat de ander altijd eerlijk, betrouwbaar en respectvol is. Daarbij heb je als online dater meer plezier en succes als je je beste beentje voorzet. Daarom zullen alle 1,4 miljoen leden van The Inner Circle onze online date-etiquette te zien krijgen, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt. We roepen andere dating-platforms op om deze etiquette over te nemen, zodat online daten voor nog meer mensen veilig en leuk wordt”, aldus David Vermeulen, CEO van The Inner Circle.

Etiquette voor online daten

Jo Bryant, veelgevraagd etiquette-expert: “We leren op jonge leeftijd al wat kan en wat niet kan in dagelijks, sociaal verkeer. Online daten is voor veel mensen spannend: ze stellen zich kwetsbaar op in hun zoektocht naar waardevol contact. Dat vraagt om vertrouwen, eerlijkheid en goede manieren.”

Bij online daten wordt goed zichtbaar hoe ons gedrag impact heeft op anderen, stelt Bryant. “Daarom biedt een etiquette uitkomst. Etiquette draait om de vraag: hoe wil ik dat de ander zich voelt en welke rol speelt mijn gedrag daarin? Wie deze etiquette volgt, is kansrijker dan anderen.”

Online date etiquette van The Inner Circle

Wees echt. ‘Catfishing’ of doen alsof je iemand anders bent is misleidend, kwetsend en een verspilling van ieders tijd. Men is geïnteresseerd in wie jij echt bent en is gecharmeerd van echte, authentieke verhalen.

Wees eerlijk. Natuurlijk kies je foto’s uit waarop je er goed uitziet, maar zorg dat je profielfoto’s op jou lijken. Voorkom onrealistische foto’s, filters die flatteren of gedateerde foto’s. Dat voorkomt teleurstellingen tijdens een date.

Wees interactief. Als iemand je opvalt, stuur hem of haar dan een persoonlijk bericht. Vermijd cliché openingszinnen, maar toon oprechte interesse in de ander. Initiatief, zelfvertrouwen en originaliteit vergroten je kansen.

Wees goed gemanierd. Gebruik geen aanstootgevende foto’s of oneerbiedige voorstellen. Houd het netjes. Anders loop je het risico anderen te beledigen en jezelf voor schut te zetten.

Wees respectvol. Houd rekening met de gevoelens van anderen, wees kalm en attent. Pesten, iemand onder druk zetten of overdreven aanhoudend zijn maakt op niemand indruk.

Wees inclusief. Omarm en geniet van onze diverse gemeenschap. Of het nou om je profielbeschrijving gaat of persoonlijke boodschappen: vooroordelen of discriminerende opmerkingen zijn een faux pas en niet toegestaan.

Wees aardig. Als iets een doodlopende straat blijkt, communiceer dat dan duidelijk en aardig. Behandel de situatie met fatsoen. Verplaats je in andermans positie: voorkom gemeen gedrag zoals ghosting (plots niet meer reageren).

Wees betrouwbaar. Behandel dates met respect. Kom beloftes na, wees op tijd en beleefd. Het draait vaak om een eerste indruk. Goede manieren en respectvol gedrag betalen zich in de praktijk altijd uit.

Wees waakzaam. Verdachte profielen en ongewenst gedrag verpesten de lol voor iedereen. Als je denkt dat iemand de regels overtreedt, meld dat dan. Je helpt daarmee niet alleen jezelf, maar beschermt ook anderen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun...

Helft Nederlanders stoort zich aan onverzorgde collega’s tijdens videocall

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ergert zich aan collega’s...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Veel singles zijn online date-moe

Aan enthousiasme en nieuwsgierigheid voor online daten was geen gebrek. In...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl