Veel Nederlanders in de zomervakantie op camping in eigen land

Eind mei schreef de Volkskrant al dat steeds meer mensen een zomer vakantie gaan plannen in eigen land. Het mooie weer in het voorjaar hielp daar aan mee maar natuurlijk ook de financiële situatie van veel mensen, die hen wat terughoudender maakt qua geld uitgeven.

Voorkeur voor binnenlandse vakantie

In Nederland de vakantie doorbrengen, dat was het voornemen van zo’n 2,5 miljoen mensen, die  volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) de voorkeur gaven aan een binnenlandse reis.

Terugblik op de vakantie

Onder tussen heeft een groot deel van Nederland de vakantie al achter de rug. Hier in het zuiden zijn de kinderen al weer hun tweede schoolweek in gegaan. Maar ik ben me er van bewust dat een deel van Nederland nog aan het vakantie houden is.

Kamperen was helemaal in

Veel  Nederlanders zijn inderdaad bij hun voornemen gebleven. Kamperen in Nederland was deze zomer helemaal in. Door het mooie weer hebben zelfs nog meer mensen op een laat moment besloten in eigen land te blijven.  Wilde je nog boeken op een ANWB kampeerterrein dan had je grote kans dat je teleurgesteld moest worden. Zeker een verblijf langer dan een nacht, was lastig te bemachtigen.

De ANWB wegenwacht vaart er wel bij. Als mensen onderweg gaan met hun auto, dan heb je kans op pech. Maar met dit mooie zomerweer dan is dat makkelijker te verdragen.

Frankrijk blijft favoriet

Naast de Nederlanders die binnen de grens bleven zouden er toch nog 7,5 miljoen naar het buitenland gaan. In totaal gaan toch 2 op de 3 Nederlanders op vakantie. Frankrijk blijft vakantieland nummer 1.  Zo ook voor ondergetekende,  het is gewoon makkelijk aan te rijden in een dag. Het weer kan er mooi zijn en dat kun je nu met al die online weerprogramma van te voren al aardig bestuderen. Daarnaast zijn er grote en kleine campings in overvloed en blijft de Franse wijn, het brood en de kaas me toch altijd het ultieme vakantiegevoel geven.

Jeugd kiest voor Spanje

Spanje is voor Nederlanders vakantieland nummer twee met 800.000 bezoekers. De Spanjaarden hebben dat geweten. Ik las laatst dat ze blij waren dat de vakantie weken weer voorbij waren, dat je Nederlandse jeugd weer vertrokken was en dat de eigen bewoners weer terug konden naar hun eigen huizen, die in het hoogseizoen dienst doen als vakantiewoning. Met een zoon in die leeftijd kan ik me hun opluchting goed voorstellen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!