muziek relatie liefde

Veel meer mooie vrouwen op Singlefeestje

Hou je wel van een feestje? Keihard en ongegeneerd meezingen op plaatjes die je zelf uitkiest? Dat kan op het Singlefeestje!

Weet je het nog?

Misschien heb je wel voor het eerst gezoend op een schoolfeest op een nummer van Céline Dion of een nummertje gemaakt op het liedje Sex on the Beach. Als je de intro van dat plaatje alleen al hoort, brengt het je terug naar dat moment, vorig jaar/tig jaar geleden. En dat is nou nét de charme van hun feest, vertelt Pim Brassien (29), een van de foundingboys van Singlefeestje. Nostalgie pur sang, maar ook lekker meebrullen met leuke mensen op een goede locatie. Het verbroedert, „je ziet vrienden elkaar vastpakken en roepen: yo, weet je nog, gast?!”

singlefeestje

Pim liep vijf jaar geleden met een stapel plaatjes in zijn hand tegen Frank van der Lende aan, in een platenarchief in Hilversum dat op de schop ging. Ze keken elkaar en de plaatjes van de ander eens goed aan en een bromance was geboren. Het idee voor een avond vol singles volgde rap. Via Paaspop en cafés, staan ze vijf jaar later op grote podia en festivals met hun Singlefeestje en doen ze het samen met Lars en Bart en hun vriendengroep die elk feest weer van de partij is.

https://www.instagram.com/p/BCg2h4Cxu2l/

Meezingen

Ze staan telkens met zijn tweeën achter de draaitafel, twee anderen nemen de plaatjes aan van de feestgangers die naar hartenlust hebben kunnen zoeken in de platenbakken vooraan het podium. En ja, beaamt hij, soms krijgt hij ook weleens een plaatje van een meisje in zijn handen met daarop haar telefoonnummer. „Maar verder is ons artiestenbestaan niet zo heel wild, hoor, we moeten na afloop al die duizenden platen gewoon weer in de bus sjouwen.”

Twintigers

Het publiek bestaat grotendeels uit twintigers die waarschijnlijk nog nooit een singletje in hun hand hebben gehad, vervolgt Pim, die zijn eerste gekochte single nog goed kan herinneren. „Ik was negen en kocht Ben je Geil of wil je een Koekje?” Hij knipoogt, „ik wist niet eens wat het betekende, dat moest mijn moeder me uitleggen…”

Oh Casanova…

Beetje plat is soms best lekker, licht hij toe. Plaatjes als Captain Jack en Casanova gaan er altijd goed in. Aan Happy Hardcore doen ze niet, aan Céline Dion en Whitney Houston zeker wel. ,,Na een bier of wat zie je dat het hele publiek elkaar omarmt en meezingt, prachtig om te zien.”

https://www.instagram.com/p/BHo6fGHAqde/

Singles feest…?!?

Er zijn elke keer weer mensen die denken dat het om een feest voor singles gaat, vertelt Pim lachend. „Dan zie je een groepje mannen van eind dertig dat aan het begin van de avond met hoopvolle rondkijkende blik binnenkomt.” Ze gaan achterin de zaal staan, wachtend op wat en wie komen gaat, totdat ze ontdekken dat het om plaatjes gaat, „dat vinden ze uiteindelijk nog leuker ook, er komen hier veel meer mooie vrouwen op af dan bij die singleparty’s.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.