Veel kussen je kan helpen de ware te vinden

Kussen helpt vrouwen de ideale man te spotten omdat het een techniek is om beter potentiële partners te kunnen beoordelen. Zo kunnen ze een man beter inschatten via smaak en geur en zo krijgen ze informatie over hun compatibiliteit en algemene gezondheid.

Er zijn drie belangrijke theorieën over de rol van kussen in een seksuele relatie:

1. het helpt om de genetische kwaliteit van potentiële partners te beoordelen,

2. het helpt om de opwinding te vergroten,

3. het helpt relaties sterker te worden.

Doel van dit uniek menselijk gebruik

Onderzoeker Rafael Wlodarski van het departement van experimentele psychologie aan de universiteit van Oxford wilde het doel van dit unieke menselijke gebruik proberen te vatten. Hij ondervroeg daarom meer dan 900 volwassenen om te ontdekken waarom we kussen. De helft van de deelnemers hadden een serieuze relatie. Ze gaven informatie over het belang van kussen bij kortstondige flirts en bij relaties op lange termijn.

Hulpmiddel bij selectie

De studie toonde dat vrouwen meer belang hechten aan kussen in een relatie dan mannen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen selectiever zijn in het kiezen van een potentiële partner, waarschijnlijk omdat ze meer tijd hebben om hier in te investeren en dat ze meer energie steken in het opvoeden van kinderen in vergelijking met mannen.

Deelnemers die zichzelf als aantrekkelijk beoordeelden en die meer vluchtige seksuele ontmoetingen hadden, vonden kussen ook belangrijker. Deze mensen waren ook kieskeuriger bij het kiezen van een mogelijke partner, daaruit leiden de onderzoekers af dat ze deze praktijk gebruiken om hun potentiële ware te spotten.

Mensen en kussen

Wlodarski: “In elke cultuur wordt er gekust in menselijke seksuele relaties. Het is uniek aan de mensensoort en het komt vaak en overal voor. Onze resultaten suggereren dat wanneer we kussen we informatie doorgeven. Het is een excuus voor twee potentiële partners om intiem te worden op een sociaal aanvaardbare manier om extra informatie te krijgen.

Het is mogelijk dat we chemische signalen oppikken wanneer mensen kussen, via smaak of geur, wat hen onbewust verklapt of hun kuspartner genetisch compatibel is. De kusfrequentie van een koppel vertelt veel over de kwaliteit van een relatie.”

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.