wachtwoorden online

Veel Facebook-vrienden laten je langer leven

Heb je niet zoveel vrienden op Facebook? Ga er dan maar snel een paar bijmaken. Want wat blijkt? Mensen met een groot of gemiddeld sociaal netwerk leven langer dan mensen met kleine of hele kleine netwerken.

Gezondheid

Onderzoekers kwamen tot die conclusie na onderzoek onder ruim 12 miljoen gebruikers van het platform, blijkt uit de studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS. De onderzoekers vergeleken de gezondheidsdossiers van de gebruikers met hun activiteiten op Facebook gedurende een half jaar. Het hebben van een sociaal actief leven via Facebook hangt volgens de wetenschappers samen met een betere gezondheid.

Offline relaties

De grootte van het sociale netwerk wordt gelinkt aan het hebben van ‘offline’ relaties, waarvan al langer bekend is dat die een positief verband houden met de gezondheid van mensen. Andere wetenschappers stellen dat de resultaten uit de studie bevestigen wat al langer wordt gedacht: het erop nahouden van sociale contacten heeft een positieve invloed op de levensduur van mensen.

Verzoeken

De wetenschappers van de universiteiten van Californië, Yale en Harvard vonden dat mensen die meer vriendschapsverzoeken ontvangen een lager sterftecijfer hebben. Het verband werd niet gevonden bij gebruikers die vriendschapsverzoeken versturen.

Foto en film

Facebookers die voornamelijk geschreven status-updates plaatsen hebben volgens de wetenschappers vaker last van gezondheidsproblemen dan gebruikers die foto’s en video’s plaatsen van sociale gebeurtenissen buiten Facebook.

Effect

Omdat Facebook volgens de onderzoekers “uniek is”, kan niet worden gesteld dat de conclusies ook opgaan voor andere sociale netwerken. Er werd door de onderzoekers geen causaal verband gevonden tussen het gebruik van Facebook en een direct effect op de gezondheid van gebruikers. Zo is het onduidelijk of gebruikers gelukkiger worden dankzij meer sociale contacten of juist vanwege die sociale contacten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!