20 bizarre date ideeën

Veel daten maakt zelfverzekerd

Singles die veel afspraakjes maken, hebben een positiever zelfbeeld. Ze durven iemand eerder te vragen en hebben minder moeite met afwijzingen. Het positiever zelfbeeld beperkt zich niet alleen tot zelfverzekerdheid bij tijdens de date, maar geldt ook voor het dagelijks leven.

Dat alles blijkt uit een internationaal onderzoek uitgevoerd door TNS onder 10.561 vrijgezelle mannen en vrouwen in zeven Europese landen, waaronder 1.502 in Nederland, in opdracht van een datingsite.

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de singles die zes tot tien afspraakjes per jaar hebben, zich zelfverzekerd voelen in het dagelijks leven. Van de vrijgezellen die nooit een afspraak hebben voelt 40 procent zich onzeker in het dagelijks leven. Ook tijdens de afspraakjes is het effect zichtbaar. Singles die gemiddeld meer afspreken durven meer dan singles die dat weinig of nooit doen. Bijna 60 procent reageert nuchter op een afwijzing en zegt dat dit nou eenmaal kan gebeuren.

Aantrekkelijk

Naast een positief effect op het zelfbeeld, geven de ondervraagde vrijgezellen die vaak afspreken ook aan dat zij zich aantrekkelijker voelen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Europeanen in hun gehele leven met 21 verschillende mensen zoenen. Mensen die meer kuspartners hebben, blijken ook meer zelfvertrouwen te hebben. De Nederlandse ondervraagden blijken gemiddeld 23 kuspartners te hebben. Mannen zoenen gemiddeld meer dan vrouwen, met respectievelijk 26 en 19 partners.

Kussen

De Italianen scoren het laagst met zestien kuspartners en Noren het hoogst met 29. De Nederlandse ondervraagden zoenden gemiddeld voor het eerst toen ze vijftien jaar oud waren. Opmerkelijk is dat de leeftijd waarop er voor het eerst is gezoend, geen effect heeft op het zelfvertrouwen.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.