20 bizarre date ideeën

Veel daten maakt zelfverzekerd

Singles die veel afspraakjes maken, hebben een positiever zelfbeeld. Ze durven iemand eerder te vragen en hebben minder moeite met afwijzingen. Het positiever zelfbeeld beperkt zich niet alleen tot zelfverzekerdheid bij tijdens de date, maar geldt ook voor het dagelijks leven.

Dat alles blijkt uit een internationaal onderzoek uitgevoerd door TNS onder 10.561 vrijgezelle mannen en vrouwen in zeven Europese landen, waaronder 1.502 in Nederland, in opdracht van een datingsite.

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de singles die zes tot tien afspraakjes per jaar hebben, zich zelfverzekerd voelen in het dagelijks leven. Van de vrijgezellen die nooit een afspraak hebben voelt 40 procent zich onzeker in het dagelijks leven. Ook tijdens de afspraakjes is het effect zichtbaar. Singles die gemiddeld meer afspreken durven meer dan singles die dat weinig of nooit doen. Bijna 60 procent reageert nuchter op een afwijzing en zegt dat dit nou eenmaal kan gebeuren.

Aantrekkelijk

Naast een positief effect op het zelfbeeld, geven de ondervraagde vrijgezellen die vaak afspreken ook aan dat zij zich aantrekkelijker voelen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Europeanen in hun gehele leven met 21 verschillende mensen zoenen. Mensen die meer kuspartners hebben, blijken ook meer zelfvertrouwen te hebben. De Nederlandse ondervraagden blijken gemiddeld 23 kuspartners te hebben. Mannen zoenen gemiddeld meer dan vrouwen, met respectievelijk 26 en 19 partners.

Kussen

De Italianen scoren het laagst met zestien kuspartners en Noren het hoogst met 29. De Nederlandse ondervraagden zoenden gemiddeld voor het eerst toen ze vijftien jaar oud waren. Opmerkelijk is dat de leeftijd waarop er voor het eerst is gezoend, geen effect heeft op het zelfvertrouwen.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.