50plus

Veel 50-plussers beschermen hun identiteit op datingsites

Meer dan een kwart van de datende vijftigplussers gebruikt een verzonnen naam om zijn identiteit te beschermen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Datingsitekiezen.nl onder 1037 respondenten.

Veiligheidsmaatregelen datingsites

Privacy en veiligheid zijn geen onbekende termen in de datingwereld. Al ruim voor de eerste signalen van de recente AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), deden online datingsites er alles aan om hun leden te beschermen tegen privacy misbruik. Zo sloegen de Consumentenbond, Thuiswinkel en diverse grote spelers in de online dating branche, in 2014 de handen ineen en startten zij het Keurmerk Veilig Daten.

Nicknames beschermen identiteit

Ondanks dit initiatief lijkt de vijftigplusser anno 2018 zich niet volledig veilig te voelen op online datingsites. Maar liefst 38 procent van de vrouwelijke en 24 procent van de mannelijke daters, gebruikt een nickname om zijn of haar identiteit te verhullen. Uit de totaalcijfers blijkt dat gemiddeld 32% van alle 50-plussers op een datingsite geen eigen naam gebruikt.

Helft single vrouwen 50+ verbergt profielfoto

De privacygevoeligheid ligt hoger bij single vrouwen dan bij alleenstaande mannen. Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten zegt bij het aanmelden op een datingsite geen profielfoto toe te voegen. Bij de mannen ligt dat percentage op 30 procent.

Privacy, of toch niet?

Opvallend is dat, ondanks de identiteit beschermende maatregelen, 35 procent van de respondenten binnen een week zijn mobiele telefoonnummer met zijn date deelt. Daarnaast vindt 28 procent van de respondenten zijn eigen woning de ideale plek voor een eerste date.

Wat zegt dit over de datende vijftigplusser?

De datende vijftigplusser is beschermend over zijn identiteit. Maar na de eerste contacten met een potentiële partner is de argwaan verdwenen. Telefoonnummers worden uitgewisseld en al snel zitten de singles gezellig samen aan de keukentafel.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.