sporten 5 tips

Vandaag nog beginnen met sporten: 5 tips

Je zit er al weken, maanden tegen aan te hikken. Eigenlijk wil je beginnen met sporten maar het wil er maar niet van komen. De zomer is in aantocht en stiekem wil je echt graag iets strakker in je velletje zitten toch? Begin daarom vandaag met sporten!

Met deze vijf tips van topatlete Chaterine Lallemand ben je binnen no-time een gewoontesporter geworden!

5 tips om vandaag de stoute (sport)schoenen aan te trekken!

1. Ga eens langs bij de dokter
Niet de meest regelmatige en/of gezonde eter? Dan brengt het op om eens langs te gaan bij de dokter. Een eventueel ijzer- of vitaminetekort zal je prille sportprestaties niet vooruit helpen, en het is ook geen slecht idee om je cholesterolgehalte en je hart- en vaatstelstel te laten checken. Eventuele oude blessures zouden ook even nagekeken moeten worden door een arts.

2. Zorg voor het goede materiaal
Voor de meeste sporten heb je niet veel spullen nodig, maar zorg dan wel dat het goede kwaliteit is. Een degelijk paar loopschoenen is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Lallemand vindt het zelfs een noodzaak om zonder blessures iets te kunnen opbouwen. Daarnaast is aangepaste loopkleding ook aangenamer om in te sporten, zoals een naadloze broek en truitjes die ademen.

3. Laat je coachen
Niet dat je meteen een persoonlijke fitnesscoach in dienst moet nemen voor al je trainingen – al is dat geen slecht idee als je budget het toelaat -, maar ga toch op de een of andere manier op zoek naar begeleiding. Eén sessie om je op pad te helpen of een volledig trainingsschema laten opstellen, alles is mogelijk.

4. Zoek een sportmaatje
Alleen lopen, met wat muziek in je oren, is doenbaar, maar vaak is het een stuk plezieriger om samen met iemand anders te sporten. Het motiveert je ook om niet op te geven, aangezien je dan iemand anders teleurstelt. Volgens Lallemand zijn collega’s de ideale optie, omdat het de werksfeer verbetert en de stress op de werkvloer vermindert.

5. Stel jezelf een doel
Gewoon gaan sporten zonder een duidelijk doel is moeilijker vol te houden. Maar doe je het om gewicht te verliezen, gezonder te leven, te stoppen met roken of te ontsnappen aan stress, dan zorgt dat voor extra motivatie. Hou je vooruitgang bij en je zal verbaasd zijn hoe snel je vooruit gaat.

Kan je het echt niet opbrengen om vandaag al te beginnen met sporten maar wil je wel wat calorieen verbranden? Check it out! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!