sporten 5 tips

Vandaag nog beginnen met sporten: 5 tips

Je zit er al weken, maanden tegen aan te hikken. Eigenlijk wil je beginnen met sporten maar het wil er maar niet van komen. De zomer is in aantocht en stiekem wil je echt graag iets strakker in je velletje zitten toch? Begin daarom vandaag met sporten!

Met deze vijf tips van topatlete Chaterine Lallemand ben je binnen no-time een gewoontesporter geworden!

5 tips om vandaag de stoute (sport)schoenen aan te trekken!

1. Ga eens langs bij de dokter
Niet de meest regelmatige en/of gezonde eter? Dan brengt het op om eens langs te gaan bij de dokter. Een eventueel ijzer- of vitaminetekort zal je prille sportprestaties niet vooruit helpen, en het is ook geen slecht idee om je cholesterolgehalte en je hart- en vaatstelstel te laten checken. Eventuele oude blessures zouden ook even nagekeken moeten worden door een arts.

2. Zorg voor het goede materiaal
Voor de meeste sporten heb je niet veel spullen nodig, maar zorg dan wel dat het goede kwaliteit is. Een degelijk paar loopschoenen is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Lallemand vindt het zelfs een noodzaak om zonder blessures iets te kunnen opbouwen. Daarnaast is aangepaste loopkleding ook aangenamer om in te sporten, zoals een naadloze broek en truitjes die ademen.

3. Laat je coachen
Niet dat je meteen een persoonlijke fitnesscoach in dienst moet nemen voor al je trainingen – al is dat geen slecht idee als je budget het toelaat -, maar ga toch op de een of andere manier op zoek naar begeleiding. Eén sessie om je op pad te helpen of een volledig trainingsschema laten opstellen, alles is mogelijk.

4. Zoek een sportmaatje
Alleen lopen, met wat muziek in je oren, is doenbaar, maar vaak is het een stuk plezieriger om samen met iemand anders te sporten. Het motiveert je ook om niet op te geven, aangezien je dan iemand anders teleurstelt. Volgens Lallemand zijn collega’s de ideale optie, omdat het de werksfeer verbetert en de stress op de werkvloer vermindert.

5. Stel jezelf een doel
Gewoon gaan sporten zonder een duidelijk doel is moeilijker vol te houden. Maar doe je het om gewicht te verliezen, gezonder te leven, te stoppen met roken of te ontsnappen aan stress, dan zorgt dat voor extra motivatie. Hou je vooruitgang bij en je zal verbaasd zijn hoe snel je vooruit gaat.

Kan je het echt niet opbrengen om vandaag al te beginnen met sporten maar wil je wel wat calorieen verbranden? Check it out! 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?