Bij slapen

Van zaterdag op zondag extra uur

Elk half jaar wordt de klok een uur vooruit of achteruit gezet. In het voorjaar gaat de klok vooruit, dit is tevens als ezelsbruggetje goed te onthouden. In het najaar gaat de klok achter uit, zoals aanstaande zondagnacht. Benut dit uurtje goed.

Redenen van invoer zomertijd

In de zomer wordt het zo vroeg licht, dat er veel daglicht verloren gaat. Door de klok een uur vooruit te zetten, is het ’s avonds een uur langer licht en wordt er meer gebruik van het licht gemaakt. In Nederland noemt men het de Zomertijd, de internationale naam is Daylight Saving Time (DST). Het idee erachter is dat er minder energieverbruik is, omdat er meer gebruik gemaakt wordt  van het daglicht. In de wereld zijn er zo’n 70 landen die deze zomer- en wintertijd hanteren.

Wintertijd, de echte tijd

In het najaar begint de wintertijd, de klok gaat dan een uur achteruit. De Wintertijd begint altijd op de laatste zondag van Oktober. Om 03.00 uur (zomertijd) gaat de klok naar 02.00 uur (wintertijd). Het ezelsbruggetje hierbij is dat zodra het weer achteruit gaat, de klok ook achteruit gaat.

De wintertijd is de echte tijd, in het voorjaar wordt de klok een uur vooruit gezet. In het najaar wordt de klok een uur achteruit gezet, zodat de normale tijd weer gebruikt wordt. De zomertijd duurt 7 maanden en de wintertijd 5 maanden.

Invullen van extra uur

Dus aankomende zondagnacht hebben we zomaar een uurtje extra. Wat kun je er zoal mee doen? In BN DeStem staan enkele winterse tips, die ik jullie niet wil onthouden.

1. Brei een sjaal

Een hele sjaal breien gaat niet lukken in een uurtje, maar het begin maken natuurlijk wel. Breien is namelijk zen en daardoor geeft het jou een ontspannen gevoel. Koop de komende dagen alvast een paar mooie grove pennen en een hippe kleur wol. De winterkleuren zijn lila, roze, rood en mosterdgeel.

2. Ga stofzuigen

Dan hoef je dat de volgende dag niet meer te doen. En je krijgt het er lekker warm van. Een uurtje stofzuigen levert toch een verbranding op van zo’n 200 calorien . Wil je in dat uur nog meer calorien verbranden met huishoudelijk werk, ga dan ramen lappen (210), of de vloer schrobben (200) of doe alvast je strijk (120).

3. Bak gemberkoekjes

Om je op te warmen is gember een geschikt kruid. Op het blog eenvoudigleven.blogspot.nl vind je een fijn recept voor het bereiden van gemberkoekjes.  Zorg van te voren dat je de juiste ingrediënten in huis hebt.

4. Bel iemand

Iemand bellen? Dat doen we bijna niet meer sinds Whats-App er is. Jammer want iemand bellen kan heel leuk zijn. Een telefoontje met een vriendin, die wel een opbeurend praatje kan gebruiken, dat is goed besteedde tijd.

5. Bedrijf de liefde

Therapeuten in de relationele sfeer promoten agendaseks. Het advies is dat het beter is geplande seks te hebben dan helemaal geen seks. Je moet je er vaak even toe zetten, maar het is goed voor je relatie en je bloeddruk. Dus zet het maar vast in je agenda.

6. Zak een uur langer door

Dit uur moet je niet zomaar voorbij laten gaan, want hoe vaak krijg je zomaar een extra uur voor niks. Een uurtje langer om gezellig met vrienden door te zakken, een uurtje langer om te kijken of er niet ook een andere single is blijven hangen.

7. Ga bij slapen

Deze laatste tips stonden niet in de krant, maar wat is er mis met gewoon een extra uurtje slapen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.