ontspannen op vakantie

Van uit naar ineens thuis: tips voor singles, koppels en (eenouder)gezinnen

Of je nou alleen thuis zit, met je (nieuwe) partner of met de kinderen: iedereen zal zich in deze coronatijd wel eens kapot vervelen en afvragen wat nu toch weer eens te doen. Tien veilige tips om de tijd een beetje creatief door te komen.

  1. Videoborrelen – Een drankje drinken in de kroeg op vrijdagavond is voor veel mensen de ultieme uitlaatklep. Even bijpraten met collega’s, een bitterbal erbij en de week is af. Maar nu alle kroegen gesloten zijn en dippen in hetzelfde schaaltje mosterd geen optie is, zit er maar één ding op: je telefoon. De app ‘Houseparty’ biedt een goed alternatief voor de kroeg. Je kan makkelijk groepschats opzetten met meerdere vrienden. Ook op Facebook ontstaan de eerste initiatieven, zoals de groep ’De grootste virtuele VrijMiBo van Nederland!’ Spreek een tijd af, trek een biertje open en gooi de frituur aan.
  2. Leer je kinderen toneelspelen – Anneke Chen van Buro Bis uit Maarsen geeft normaal teambuilding-workshops, maar in coronatijd biedt ze gratis toneelworkshops voor kinderen aan. ,,Van jong tot oud, iedereen doet mee”, vertelt ze. ,,Het brengt echt wat positiviteit op de dag en voor kinderen is het een hoogtepuntje. Ik vind het ook heel leuk om alle enthousiaste reacties van ouders te horen.’ Anneke plaatst elke werkdag een theaterles van tien minuten op de Instagrampagina van buro_bisIeder kind kan meedoen, je hebt alleen een telefoon of tablet nodig en een leeg stukje vloer.
  3. Slinger die datingapp weer aan – Sociale isolatie met kinderen mag dan een uitdaging zijn, voor een groot deel van Nederland geldt dat zij de komende weken alleen op de bank zitten. Dat is voor sommigen genieten, voor anderen vreselijk. Al die noodgedwongen ‘me-time’ kan je ook inzetten voor een zoektocht naar een coronaliefde. Geef je Tinder-profiel een update of meld je aan voor bijvoorbeeld Lexa, Grindr, Happn of Parship en zet via videobellen je eerste date op! Dat is ten eerste mooi tijdverdrijf en ten tweede ook nog eens lekker veilig. Ook fijn: je kan gewoon je pyjamabroek aanhouden; je date ziet toch alleen de bovenkant als jij met je telefoon op de bank zit.
  4. Maak van je hond een braverik – Niet alleen wij zitten thuis, ook onze dieren zitten de hele dag maar binnen. Ideaal moment om je hond eens te leren hoe hij zijn eigen riem pakt, niet met zijn kop op je schoot duwt tijdens het avondeten of ‘s ochtends alleen een plas doet. Edwin Frakking van hondenschool.online heeft op YouTube tientallen cursussen staan om in deze coronatijd van je hond een echte braverik te maken.
  5. Geef elkaar wat meer liefde – Zit je in thuisisolatie met je partner? Bedenk dan eens hoe uniek het is dat je opeens zo veel extra tijd hebt voor elkaar. Tijd die je normaal in de auto besteedt, op je werk of in de kroeg. Waarom zou je die extra uurtjes niet gebruiken om samen iets ‘te ondernemen’? Zoek bijvoorbeeld op YouTube een massagecursus op en gebruik je wederhelft als proefpersoon.
  6. Schrijf je eigen speelfilm – ScenarioschrijverWillem Bosch, onder meer bekend van Van God losPenozaen Nieuwe buren geeft deze coronatijd op Instagram een mini-masterclass in het schrijven van een speelfilm. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om mee te doen, meldt Bosch erbij. Twee weken lang zet hij elke dag een filmpje op Instagram. ,,Je hoeft alleen maar de filmpjes te volgen en zelf mee te schrijven, en wie weet heb je dan aan het eind van deze ellendige lockdown iets moois gemaakt”, aldus Bosch. Meedoen? Ga naar instagram.com/willembosch.
  7. Leer een taal of naai een jurk – Juist nu is het tijd om je creativiteit in te zetten. Op YouTube zijn tienduizenden (of meer) editorials te vinden die je in één week tijd leren hoe je een jurk naait, hoe je de eerste akkoorden op die stoffige gitaar van zolder speelt en hoe je meer dan ‘twee bier alsjeblieft’ kan zeggen in het Spaans. Zoek op YouTube bijvoorbeeld naar De Spaanse Taal Club. 
  8. Wandel virtueel door Nederlands mooiste natuurgebieden –Mis je de natuur maar zit je noodgedwongen thuis? Niet getreurd: natuurmonumenten brengt de natuur in je woonkamer. Negentien bijzondere natuurgebieden zijn virtueel te bezoeken via Google Streetview én je kunt live zo’n 25 broedende lepelaarkoppels volgen via de Lepelaarcam.,,Vrijwilligers hebben tientallen kilometers afgelegd met een speciale draagbare 360-graden camera om de mooiste gebieden in beeld te brengen. Van het onbewoonde eiland Griend in het hoge noorden, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden.” Ga naar natuurmonumenten.nl voor meer info.
  9. Ruim je voorraadkast op –Het is misschien moeilijk te geloven als je de supermarkten in Nederland bekijkt, maar er is genoeg eten en drinken op voorraad. Een mooie tijd dus om eens te kijken wat je zélf nog in huis hebt, (of waar je te veel van gehamsterd hebt). Staat je hele kast bijvoorbeeld vol blikken witte bonen in tomatensaus? Op de koken&eten-sectie op onze website lees je alle tips om heerlijk te koken met restjes uit de voorraadkast.
  10. Familiepost – Zet je kinderen aan het werk om (zelfgemaakte) kaartjes naar familieleden te sturen. Voor in de vensterbank bij opa en oma, voor neefjes en nichtjes die zich thuis ook maar vervelen. Nog een tip: Zet er het nadrukkelijke verzoek in om een kaartje terug te krijgen; zo houden we elkaar bezig. Opa en oma voorzien? Op Facebook zijn diverse acties te vinden waar je quarantaine-kaartjes kan sturen naar andere ouderen.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.