Van tongzoen tot seks: 70 procent singles is intiem bij eerste date

Tongzoenen, friemelen of gewoon direct met elkaar het bed in, voor bijna 70 procent van de singles zijn deze intimiteiten volstrekt acceptabel zodra er sprake is van een succesvolle eerste date. De single van nu laat er geen gras over groeien zodra de vonk is overgeslagen. Ruim de helft van de ondervraagden heeft wel eens seks gehad na een eerste afspraakje. Goed voorbereid zijn de meesten overigens niet want slechts een kwart van hen heeft altijd een condoom op zak. Dit blijkt uit cijfers van Singlessite.nl die 400 singles aan de tand voelden over het thema ‘zoenen of seksen’.

Intieme gradaties
Overgaan tot intimiteiten met iemand die je nauwelijks kent maar waarmee het wel klikt is bij de single dus volkomen ingeburgerd. Interessant is te noemen dat de ouderwetse handdruk min of meer heeft afgedaan. Slechts 3 procent neemt na een geslaagde date op deze manier nog afscheid van elkaar. Bij zo’n 27 procent kan er nog wel een kusje op de wang vanaf. Ruim een derde van de singles zegt dat tongzoenen er zeker in zit en 17 procent friemelt en frunnikt er daarnaast lustig op los. Een zelfde percentage neemt de verovering lekker mee naar huis om vervolgens het bed in te duiken.

Seksuele voornemens
Heeft de single eigenlijk voornemens als het gaat om de mate van intimiteit waaraan men zich overgeeft tijdens een eerste date? De helft van hen zegt zich helemaal niets voor te nemen en ziet ter plekke wel hoe de afspraak verloopt. Een kwart spreekt met zichzelf af dat er alleen gezoend mag worden als de date een succes blijkt te zijn. Nog eens 13 procent gaat graag een stapje verder, maar van heuse seks mag het de eerste keer beslist niet komen. Slechts 5 procent neemt zich voor, indien er sprake is van onvervalste chemie, om zo snel mogelijk seks met elkaar te hebben.

Seks in de praktijk
Voor 35 procent van de singles is seks na een eerste afspraakje geen incidentele gebeurtenis maar een geregeld terugkomend fenomeen. Een goede voorbereiding lijkt daarom het halve werk. Toch schort het daar nog wel eens aan. Slechts 24 procent heeft namelijk altijd een condoom op zak. Vreemd genoeg zegt 60 procent van de singles toch nooit onveilige seks te hebben. Hoewel het merendeel van de ondervraagden uitsluitend over positieve ervaringen beschikt bestaan er ook een aantal spijtoptanten. Zo’n 12 procent van hen heeft ronduit slechte ervaringen met seks na een eerste date of vindt de praktijk meestal behoorlijk tegenvallen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?