tevreden man

Van single naar koppel: 6 liefdeslessen

Bij de volgende feestdagen dolgelukkig en stralend aan het kerstdiner verschijnen met je nieuwe vent? Misschien even de liefdeslessen lezen van Carla Ketelaar. Zelf deed ze er 12 jaar over om haar ‘eindman’ te vinden. Maar nu helpt ze andere vrouwen een leuke relatie te krijgen. Ze schreef het boek ‘Vind je eindman’, een boek vol praktische tips dat zelfstandige vrouwen hierbij helpt.

Alle leuke mannen zijn bezet, de liefde overkomt je (of niet) en verliefdheid is een voorwaarde voor een goede relatie; zomaar wat misvattingen die breed bestaan, zegt liefdesexpert Carla Ketelaar. Zes liefdeslessen voor vrouwen (en mannen), waardoor je, als je deze opvolgt, volgend jaar niet meer alleen hoeft te zijn met de feestdagen: ,,Binnen een jaar een leuke partner vinden, dat moet lukken.”

  1. Niet alle leuke mannen zijn bezet.

,,Vrouwen zeggen heel vaak dat alle leuke mannen bezet zijn. Onzin natuurlijk. Het is praat voor vriendinnengroepen, waarbij je het gezellig met elkaar eens kunt zijn. Maar het klopt gewoon niet. Ik zie heel veel goede, welwillende mannen. Als je zegt dat er geen leuke vrijgezelle mannen zijn, leg je daarmee bovendien de oorzaak van het niet-hebben van een relatie buiten jezelf. Dat brengt je ook niet dichterbij een leuke relatie.”

  1. Niet chatten, maar daten

,,Als je elkaar via een datingsite of -app leert kennen, moet je vooral niet te lang blijven mailen of chatten. Als je op deze manier begint te praten, start namelijk ‘de film’. Je kleurt de antwoorden in met je eigen normen en waarden, je eigen filter.

Je projecteert dus je eigen wens op iemand, maakt in je hoofd je eigen film zoals je hem het liefste wil. En dan ga je vervolgens op date met een mens van vlees en bloed. Dan kan diegene eigenlijk alleen nog maar tegenvallen. Daarom: vooral niet te lang chatten maar gewoon live afspreken.”

  1. Rem jezelf; gun de man het initiatief.

,,Zelfstandige single vrouwen zijn vaak gewend alles in hun leven zelf te regelen, maar ze willen vervolgens wel een mannelijke man. Maar dit soort ‘mannelijke mannen’ wil ook man kunnen zijn, dus geef ze daarvoor de kans. Laat een man bijvoorbeeld de drankjes van de eerste date betalen. Rem je zelfstandige zelf in het begin een beetje af, is mijn advies.

In een relatie doe je het uiteindelijk ook samen, het is dus niet zo dat je jezelf heel erg moet veranderen. Het gaat om kleine gebaren. Na mijn eerste date met mijn huidige man, had ik me voorgenomen niet snel van me te laten horen. Na een aantal dagen nam hij contact op. Later zei hij dat als ik direct erna contact had opgenomen, er waarschijnlijk geen tweede date van was gekomen.

Als je toch graag duidelijk wil maken dat je een nieuwe date wel ziet zitten, dan kun je tijdens de date of bij het afscheid natuurlijk de hint geven dat je openstaat voor een vervolg. Maar laat de man vervolgens het initiatief nemen om je daadwerkelijk te vragen.”

  1. Verwacht niet te veel.

,,Vrouwen (en mannen), trekken vaak al na één date de conclusie: dit is hem of haar niet, want ik voel geen vlinders, geen klik, en ben dus niet verliefd. Wat mij betreft, is deze hoge verwachting, denken dat je meteen verliefd moet zijn bij de eerste date, de grootste valkuil van het daten.

Verliefdheid is prachtig maar het is niet de enige weg naar een relatie, het is één weg. Maar er zijn meer wegen. Als je van jezelf eist dat je verliefd bent, onthoud je jezelf de kans op een fijne relatie.”

  1. Ga altijd op tweede date.

,,Doel van de eerste date is gewoon dat je een gezellig en leuk eerste gesprek hebt. Op de eerste afspraak draait het vooral om uiterlijk, terwijl liefde gaat over het innerlijk. Op de eerste date zijn jullie allebei zenuwachtig, dus oordeel niet te snel en ga altijd op een tweede date. Houd de eerste date ook kort, anderhalf uur is een mooie tijd. En ga nooit tijdens de eerste afspraak al uit eten.

Mooi voorbeeld: een tijdje terug zei een vrouw na haar eerste date tegen mij: ‘Dit is hem niet, want hij heeft een veel te grote neus en ik kon alleen maar daar naar kijken.’ Ik adviseerde toch op tweede date te gaan. Toen ik later vroeg hoe die date was geweest, was ze heel enthousiast. Het was zo’n leuke, geïnteresseerde man. ‘En die neus dan?’ vroeg ik. Daar had ze niet eens meer op gelet. Nu hebben ze een relatie.”

  1. Stop niet met zoeken en daten.

,,Daten is niet leuk. Het is even volhouden en je moet leren om afwijzingen niet persoonlijk op te vatten. Het zegt helemaal niets over jou als persoon, maar alleen dat dit niet de juiste persoon voor jou was. Mannen doen dat over het algemeen veel beter. Vrouwen kunnen daarvan leren: gewoon, hup, op naar de volgende date.”

Bron: De Stentor

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam