marathon noorwegen

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Lekker feesten, je dierbaren knuffelen of gewoon massaal naar een sportwedstrijd. Het kan al bijna een jaar niet meer. Vijf Overijsselaars blikken terug op een bewogen coronajaar. Dat viel niet mee, maar wat was er voor hen positief? Ditmaal aan het woord  reisorganisator Martijn Boshuis, hij heeft nu drie teststraten.

Harde klappen

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen. Hij is eigenaar van touroperator noSun, die groepsreizen voor singles organiseert. Maar nu dus even niet, vanwege de beperkingen.

Focus verleggen

Afgelopen zomer hoopte hij al weer reizen naar het buitenland te kunnen organiseren. Die hoop bleek tevergeefs. Omdat vakanties buiten de landsgrenzen nog erg onzeker waren, verlegde hij zijn focus binnen Nederland.

“Daardoor hebben nog best een goede zomer gehad. Maar vanaf oktober tot maart konden we weer niets”, schetst de ondernemer. Daarom vond Martijn dat hij iets anders moest doen, om niet slechter uit de coronaperiode te komen.

Net verhuisd

Een nieuwe inkomstenbron is ook nodig om in zijn nieuwe huis te kunnen blijven wonen. “Vlak voordat corona uitbrak was ik net verhuisd naar een hartstikke mooi huis. Dus ik zei tegen mijn vrouw: ik weiger hier weg te gaan, dat gaan we niet doen.”

Door een situatie binnen zijn bedrijf, ziet hij nieuwe kansen. “Een medewerker van mij moest zich laten testen omdat haar schoondochter op bezoek was geweest en later coronaklachten kreeg. Alleen kon mijn medewerker zich pas over een week laten testen en moest zij nog eens 48 uur op de uitslag wachten. Ik dacht: dat kan vast anders.”

‘Mister Positivo’

Dan wordt duidelijk waarom de Boekeloër binnen zijn bedrijf ‘Mister Positivo’ wordt genoemd. Hij gooit het namelijk over een totaal andere boeg: samen met twee compagnons start hij in totaal drie commerciële teststraten. “We zijn onlangs door de inspectie goed beoordeeld”, zegt hij trots.

Toch kunnen de testraten het financiële gat dat COVID veroorzaakt (nog) niet helemaal vullen. “Het is wachten op de evenementen waar men preventief test. Daar verwachten wij veel werk.”

Bron: RTV Oost

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!