marathon noorwegen
31 March 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Lekker feesten, je dierbaren knuffelen of gewoon massaal naar een sportwedstrijd. Het kan al bijna een jaar niet meer. Vijf Overijsselaars blikken terug op een bewogen coronajaar. Dat viel niet mee, maar wat was er voor hen positief? Ditmaal aan het woord  reisorganisator Martijn Boshuis, hij heeft nu drie teststraten.

Harde klappen

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen. Hij is eigenaar van touroperator noSun, die groepsreizen voor singles organiseert. Maar nu dus even niet, vanwege de beperkingen.

Focus verleggen

Afgelopen zomer hoopte hij al weer reizen naar het buitenland te kunnen organiseren. Die hoop bleek tevergeefs. Omdat vakanties buiten de landsgrenzen nog erg onzeker waren, verlegde hij zijn focus binnen Nederland.

“Daardoor hebben nog best een goede zomer gehad. Maar vanaf oktober tot maart konden we weer niets”, schetst de ondernemer. Daarom vond Martijn dat hij iets anders moest doen, om niet slechter uit de coronaperiode te komen.

Net verhuisd

Een nieuwe inkomstenbron is ook nodig om in zijn nieuwe huis te kunnen blijven wonen. “Vlak voordat corona uitbrak was ik net verhuisd naar een hartstikke mooi huis. Dus ik zei tegen mijn vrouw: ik weiger hier weg te gaan, dat gaan we niet doen.”

Door een situatie binnen zijn bedrijf, ziet hij nieuwe kansen. “Een medewerker van mij moest zich laten testen omdat haar schoondochter op bezoek was geweest en later coronaklachten kreeg. Alleen kon mijn medewerker zich pas over een week laten testen en moest zij nog eens 48 uur op de uitslag wachten. Ik dacht: dat kan vast anders.”

‘Mister Positivo’

Dan wordt duidelijk waarom de Boekeloër binnen zijn bedrijf ‘Mister Positivo’ wordt genoemd. Hij gooit het namelijk over een totaal andere boeg: samen met twee compagnons start hij in totaal drie commerciële teststraten. “We zijn onlangs door de inspectie goed beoordeeld”, zegt hij trots.

Toch kunnen de testraten het financiële gat dat COVID veroorzaakt (nog) niet helemaal vullen. “Het is wachten op de evenementen waar men preventief test. Daar verwachten wij veel werk.”

Bron: RTV Oost

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Grotere borsten door Pfizer-vaccin?

Opmerkelijk verhaal: naast de bekende bijwerken, zoals het verkrijgen van lichte...

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie