marathon noorwegen

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Lekker feesten, je dierbaren knuffelen of gewoon massaal naar een sportwedstrijd. Het kan al bijna een jaar niet meer. Vijf Overijsselaars blikken terug op een bewogen coronajaar. Dat viel niet mee, maar wat was er voor hen positief? Ditmaal aan het woord  reisorganisator Martijn Boshuis, hij heeft nu drie teststraten.

Harde klappen

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen. Hij is eigenaar van touroperator noSun, die groepsreizen voor singles organiseert. Maar nu dus even niet, vanwege de beperkingen.

Focus verleggen

Afgelopen zomer hoopte hij al weer reizen naar het buitenland te kunnen organiseren. Die hoop bleek tevergeefs. Omdat vakanties buiten de landsgrenzen nog erg onzeker waren, verlegde hij zijn focus binnen Nederland.

“Daardoor hebben nog best een goede zomer gehad. Maar vanaf oktober tot maart konden we weer niets”, schetst de ondernemer. Daarom vond Martijn dat hij iets anders moest doen, om niet slechter uit de coronaperiode te komen.

Net verhuisd

Een nieuwe inkomstenbron is ook nodig om in zijn nieuwe huis te kunnen blijven wonen. “Vlak voordat corona uitbrak was ik net verhuisd naar een hartstikke mooi huis. Dus ik zei tegen mijn vrouw: ik weiger hier weg te gaan, dat gaan we niet doen.”

Door een situatie binnen zijn bedrijf, ziet hij nieuwe kansen. “Een medewerker van mij moest zich laten testen omdat haar schoondochter op bezoek was geweest en later coronaklachten kreeg. Alleen kon mijn medewerker zich pas over een week laten testen en moest zij nog eens 48 uur op de uitslag wachten. Ik dacht: dat kan vast anders.”

‘Mister Positivo’

Dan wordt duidelijk waarom de Boekeloër binnen zijn bedrijf ‘Mister Positivo’ wordt genoemd. Hij gooit het namelijk over een totaal andere boeg: samen met twee compagnons start hij in totaal drie commerciële teststraten. “We zijn onlangs door de inspectie goed beoordeeld”, zegt hij trots.

Toch kunnen de testraten het financiële gat dat COVID veroorzaakt (nog) niet helemaal vullen. “Het is wachten op de evenementen waar men preventief test. Daar verwachten wij veel werk.”

Bron: RTV Oost

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.
zomervakantie voor singles
By Moniek ·
9 maart 2021

Vier redenen waarom nú het moment is om een vakantie te boeken

Het vaccinatietempo in Nederland ligt op het moment erg hoog. Volgens Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, komt iedereen begin juli 2021 in aanmerking voor een eerste prik. Daarmee komt een zomervakantie in het buitenland dichterbij