samen fun relatie

Van one night stand tot ware liefde

Ooit was je nog onbevangen in de liefde, er vast van overtuigd dat die ware ergens rondliep. Maar nu begin je het langzaam op te geven. Iedereen die je tot nu toe hebt ontmoet, bleek het net niet te zijn. Je begint je af te vragen, ben ik te kritisch of wil ik juist te graag? De volgende tips voor singles die het gezelschap van lege zakken chips zat zijn.

 Weinig succes in de liefde?

Wanhoop niet. We geven je wat handige tips om je one night stand om te toveren in je ware liefde. En niet onbelangrijk, ook hoe je deze liefde kunt vasthouden!

1. Zorg ervoor dat je je leven op orde hebt. Ruim eerst de puinhopen op. Wacht daarmee niet tot je een nieuwe liefde hebt ontmoet die je zal ‘redden’.

2. Ontmoet nieuwe mensen. Desnoods via internet. Het is belangrijk dat je niet alleen maar in je eigen kringetje rond blijft hangen.

3. Je hoeft niet perfect te zijn. We weten allemaal hoe we een goede eerste indruk moeten maken. Flirten kunnen we ook, en daar zitten we dan: de vleesgeworden illusie van perfectie. Op zoek naar zo’n zelfde illusie. We stralen uit ‘je moet wel van mij houden’. Maar dwang werkt niet in de liefde. Een scherpe tong bijvoorbeeld is geen goede pijler voor een relatie. Kortom, doe jezelf niet anders voor dan je bent. Realiseer je wel dat ‘jezelf zijn’ de nodige dosis zelfkennis vereist.

4. Wees oprecht geïnteresseerd in anderen, niet alleen in potentiële liefdeskandidaten. Als je mensen alleen nog beoordeelt op of ze iets voor je kunnen betekenen op liefdesgebied, maak je gebruik van anderen. Daar word je niet sympathieker op. Bovendien sluit je je af voor allerlei waardevolle ontmoetingen.

5. Probeer helder te krijgen wat voor soort relatie je wilt, wat voor soort type. Denk daarbij niet te snel dat je niet kritisch zou mogen zijn. Het gaat tenslotte wel om een toekomstige partner.

6. Ja, je mag bang zijn om opnieuw gekwetst te worden. Het is nu eenmaal best eng om een nieuwe relatie te beginnen. Zou je dergelijke gevoelens wegstoppen, dan steken ze onverhoeds toch de kop weer op. Ze fluisteren je bijvoorbeeld onmogelijke eisen in, zoals bijvoorbeeld dat je uitsluitend een partner zonder relatieverleden wilt.

Tips om je nieuwe liefde te behouden

1. En dan ben je een tijdje bij elkaar en steekt de sleur de kop op. Maak tijd voor elkaar en blijf samen nieuwe dingen ondernemen.

2. Laat de seks niet versloffen. Geen zin? Maak zin. Als je eenmaal bent begonnen met vrijen, komt de zin meestal vanzelf.

3. Misschien wel de belangrijkste tip, leef met elkaar mee. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wat de ander bezighoudt. En andersom, vertel de ander wat voor jou belangrijk is.

4. Zorg dat de balans van geven en nemen in evenwicht is. Als je de ander ‘overlaadt’, vraag je om ‘terugtrekgedrag’.

5. Geef elkaar de ruimte. Een tijdelijke verwijdering kan je behoorlijk onzeker maken. Maar de ander overstelpen met lieve sms’jes is gevaarlijk. Een natuurlijke reactie als je voelt dat er op je gejaagd wordt is… vluchten!

6. Wees jezelf. Vraag niet honderd keer per dag of de ander je nog wel aantrekkelijk vindt. Zoek de bevestiging in jezelf.

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.