flirten tips goedele

Van flirten tot onenightstands: zo gaat het eraan toe op festivals

Er gaat niks boven die heerlijke festivalsfeer tijdens de zomer. Iedereen is vrolijk en we raken makkelijker aan de praat met onbekenden. Smeden we ook makkelijk vriendschapsbanden, of blijft het bij vluchtige contacten? Datingsites Twoo vroeg 3.000 gebruikers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België naar hun wildste festivalervaringen.

Festivalervaringen

Van de bevraagde landen kwam België als sociaalste festivalland uit de bus: 59% van de Belgische festivalgangers vindt het leuk om tijdens een festival nieuwe vrienden te maken. 33% van hen houdt zelfs na het festivalseizoen contact met de mensen die ze op het veld hebben leren kennen. De Britten komen op de tweede plaats: 52% maakt nieuwe vrienden op een festival. De Fransen volgen als derde, met 51%. Op de vierde en minst sociale plaats komen de Duitsers. 57% van hen geeft aan geen vrienden te maken tijdens een festival.

Duitsers en onenightstands

Hoewel het op vriendschappelijk vlak wat stroever loopt, staan Duitsers met 17% het meest open voor een onenightstand met iemand die ze op het festivalveld hebben leren kennen. 12% van hen heeft zelfs op regelmatige basis een onenightstand tijdens een festival. Hoewel Belgen erg sociaal zijn, zullen ze niet meteen met een vreemde de tent induiken. 84% van de Belgen geeft aan nog nooit een onenightstand te hebben gehad op de festivalweide.

Romantiek op het veld

“Uiteraard draait het niet allemaal rond seks”, verklaart Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. “Het festivalveld is de perfecte plek voor een beetje romantiek tijdens de eerste date. Als meest sociale festivalgangers is het duidelijk dat de Belgen dit al langer doorhebben”. Hoewel nog maar weinig Twoo-gebruikers de liefde hebben gevonden tijdens een festival, staan veel mensen wel open voor een festivaldate. Vooral Britten (34%), Duitsers (30%) en Fransen (20%) zien zo’n date wel zitten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.