Van Een Naar Twee: liefde van je leven zit in je eigen sociale netwerk

De liefde van je leven vinden via je sociale netwerk, zonder internet datingsites, relatiebemiddelingsbureaus of singlevakantie. Het kan, aldus coach Nicole Vening van Van Een Naar Twee. Het is alleen de vraag hoe goed je jezelf kent en hoe realistisch je relatiewensen zijn, dan wel hoe je ze verwoord.

 

En vanuit welke inzichten je je zoektocht start. Daarom ontwikkelde Nicole de training ‘Van Een Naar Twee’, gebaseerd op Appreciative Inquiry – waarderende vragen – voor HBO+ singles. De training geeft inzicht in je eigen kracht en een visie op je toekomstige relatie, om vervolgens met die kennis zelf op zoek te gaan naar een partner.

 

De weg naar het vinden van een partner is een weg waarbij je ook jezelf weer leert opnieuw leert kennen. Nicole helpt al meerdere jaren mensen succesvol met het bepalen van de juiste liefdesstrategie. Door het analyseren van hun zelfbeeld en werkend vanuit hun belangrijkste waarden en normen, hebben deze ex-singles focus en actie in hun leven aangebracht op

het vinden van een partner via hun eigen sociale netwerk én gevonden.

 

Uit eerdere gesprekken die de coach had met singles blijkt dat zij vaak teleurgesteld zijn in het resultaat van bijvoorbeeld speeddaten, internetdaten, relatiebemiddelingsbureaus en singlevakanties. Zo blijken bijvoorbeeld veel profielen op sites niet waarheidsgetrouw. ‘Het vinden van een relatie kan heel leuk zijn. Maar voor veel singles is het een frustrerende levensmissie geworden, waarbij zij zich niet realiseren dat zij zelf hun eigen kansen op een relatie beperken door de frustratie die zij met zich meedragen,’ vertelt Nicole.

 

Zoek een partner vanuit je eigen kracht

 

Appreciative Inquiry is een Amerikaanse filosofie die ervan uitgaat dat de krachten die in het verleden voor mensen hebben gewerkt, ook ervoor zorgen dat zij de doelen die zij nu en in de toekomst stellen, zullen bereiken. ‘Het vragen naar dromen levert doorgaans meer creativiteit, vindingrijkheid en bereidheid tot actie op, dan het vragen naar je probleem en hoe je het gaat oplossen’, stelt Nicole. Door vooral te praten over waar je krachten liggen tijdens deze training, ervaar je weer waar je goed in bent. En dan zie je mensen groeien en zijn ze ineens weer iemand met mogelijkheden in plaats van die persoon die geen relatie kan hebben.

 

Een HBO+ single is volgens de coach prima zelf in staat zijn om een partner te vinden, ook wanneer deze meent geen singles in zijn directe omgeving te hebben. Tijdens de persoonlijke gesprekken en de tweedaagse training bij Van Een Naar Twee wordt daarom geen partner aangereikt; de trainingen zijn óf voor vrouwen óf voor mannen. Wel maken de deelnemers voor

zichzelf, door middel van oefeningen die gestoeld zijn op Appreciative Inquiry, (opnieuw) kennis met hun eigen kwaliteiten, dromen, wensen en dus eigenlijk met zichzelf. ‘

Interesse? In het weekend van vrijdag 5 en zaterdag 6 november in Zutphen is er nog plek voor 2 deelnemers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?