Van Don Juan blijft weinig over zonder baan

Bijna zes op de tien mannen zijn bang dat ze minder aantrekkelijk zijn voor hun partner als ze hun baan verliezen. Dat meldt gezondheidsglossy Santé, dat Maurice de Hond de invloed van de economische crisis op relaties onder de loep liet nemen.

Het onderzoek vond plaats onder ruim achthonderd getrouwde of samenwonende mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar. Duidelijk is dat relaties door onzekerheid en geldgebrek zwaar onder druk kunnen komen te staan, meldt Santé. Noodgedwongen blijven velen meer thuis, maar dat betekent niet dat relaties hechter worden.

Hoewel stellen meer tijd met elkaar doorbrengen, wordt die tijd niet besteed in de slaapkamer, maar met ruziemaken. Van de paren die al last hebben van de effecten van de crisis, geeft vijftien procent aan vaker ruzie te hebben met hun partner. De ruzies zijn daarbij heftiger van aard.

Verder is twaalf procent van de vrouwen bang dat ze vanwege de crisis door hun partner in de steek worden gelaten. Het gaat hierbij vooral om ongehuwd samenwonenden. Bijna drie op de tien vrouwen, 29 procent, denken dat mannen tijdens de crisis vaker zullen vluchten in virtuele relaties via internet.

Ook stellen degenen die al last ervaren van de crisis het krijgen van kinderen uit. Circa een op de drie van de mensen die al last hebben van de crisis of verwachten er last van te krijgen, geeft aan de kinderwens uit te stellen of al te hebben uitgesteld.

Singlessite is ook benieuwd hoe sexy de single huisman/vrouw is als potentiele partner..

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?