gratis daten voor singles

Van daten word je meer mens

De Nederlandse single heeft twaalf dates per jaar. Heeft datingsite Lexa uitgezocht, dus dan zal het wel zo zijn. Die twaalf dates is een gemiddelde, dus er zijn ook singles die veertig afspraakjes per jaar hebben.

Eén grote martelgang

Die singles die 40 afspraakjes hebben, die houden blijkbaar die van pijn, want zo zie ik het daten: één grote martelgang. Daarom heb ik ook nooit meer dan drie dates per jaar – een beetje zelfkwelling is goed voor me, maar het moet wel leuk blijven.

Zielig seksleven

Dat ik amper date, heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik geen relatieman ben. Want wil je geen vaste verkering, dan ga je ook niet daten. Simple as that. Een gevolg van mijn date-afkeer is wel weer dat ik een ontzettend zielig seksleven heb.

Eén keer per jaar seks

Ik vond het dan ook zeer verfrissend dat Halina Reijn en Georgina Verbaan onlangs verklapten dat ze één keer per jaar seks hebben. Eindelijk eens twee bekende singles die de waarheid spreken. Misschien kunnen we met z’n drietjes iets organiseren? Mag bij mij. Ik heb een lekker groot bed. Maar na afloop wel weer gezellig naar huis, want ik slaap het liefst alleen. (Gaat het toch weer over seks hè, terwijl ik me nog zo had voorgenomen dat één keer niet te doen. Dus snel terug naar het daten, want daar wilde ik het over hebben.)

Meer zelfvertrouwen

Uit het Lexa-onderzoek blijkt ook dat singles die veel daten meer zelfvertrouwen hebben dan singles die weinig afspraakjes hebben. Dit zelfvertrouwen uit zich tijdens de dates én in het dagelijkse leven. Tijdens het stofzuigen bijvoorbeeld. Van al die dates krijgen singles een positiever zelfbeeld en voelen ze zichzelf aantrekkelijker. Ook krijgen ze meer moed om mensen uit te vragen en zitten ze er niet mee als ze worden afgewezen. Hierover heb ik zeer mijn twijfels.

Geen kattenpis

En nu we het toch over cash hebben: Nederlandse singles geven per date 66,64 euro uit, dus 33,32 per persoon. Dat is het op een na hoogste bedrag in Europa – alleen de Noren geven meer uit: 83,23. Maar die kopen voor iedere date natuurlijk een nieuwe Noorse trui en dat zijn hartstikke dure dingen. Jaarlijks geven Nederlandse daters 422 miljoen euro uit. Alle Europese singles samen slaan tijdens het daten 14,1 miljard stuk. Da’s geen kattenpis.

Dus singles, ga daten, daten en nog meer daten. Het is goed voor de economie, maar vooral: je wordt er een beter mens van. Ga ik ondertussen Halina en Georgina enteren.

Thom Arisman

Bron: Metronieuws.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam