homoseksueel

Van daten via Tinder krijg je soa

Heren opgelet! Date jij geregeld via dating apps zoals Tinder? Dan heb je meer kans op een seksueel overdraagbare aandoening. Dat blijkt uit onderzoek van een kliniek uit LA waar 7000 homoseksuele mannen tussen 2011 en 2013 zijn onderzocht.

Sekspartner

Van de ondervraagde mannen gebruikte 36 procent dating apps om een tijdelijke sekspartner te vinden. Vooral jonge mannen geven de voorkeur aan apps zoals Tinder en Grindr. Uit het onderzoek blijkt dat mannen die veel van deze apps gebruik maken gemiddeld 23 procent meer kans hebben op gonorroe. Nog eens 35 procent heeft meer kans op chlamydia.

Contact

Datingapp Gindr, speciaal ontworpen om homoseksuele mannen met elkaar in contact te brengen telde in 2013 maar liefst zes miljoen gebruikers in 192 landen.

De datingapps maken het in vergelijking met meer traditionelere mogelijkheden vele malen makkelijker om potentiële partners te ontmoeten. Hier leeft echter ook een nadeel aan want het verhoogt de kans op risicovolle en anonieme contacten.

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.