10 weetjes zoenen

Van daten komt zoenen: 10 weetjes

Kijk je reikhalzend uit naar je eerste date met een nieuw exemplaar? Wanneer het waanzinnig klikt tussen jullie komt het vast tot zoenen.. Lekker hoor! Maar wat weet je eigenlijk precies over jullie lippen, monden en dat overheerlijke zoenen? Met deze 10 leuke weetjes spijkeren je zoen-kennis even bij!

10 weetjes over zoenen

1. “Kiss” is uit het Oud-Engels cyssan uit het proto-Germaanse kussijanan of kuss, wat waarschijnlijk is gebaseerd op het geluid  dat kussen kan maken.

2. De wetenschap van zoenen wordt philematologie genoemd.

3. Lippen zijn 100 keer gevoeliger  dan de toppen van vingers. Zelfs de genitaliën zijn niet zo gevoelig als de lippen.

4. Ongeveer tweederde van de mensen buigt zijn hoofd naar rechts als ze zoenen. Sommige geleerden speculeren dat deze  voorkeur begint in de baarmoeder.

5. Het is mogelijk voor een vrouw om een orgasme te bereiken via zoenen.

6. Zoenen is goed voor de tanden. De anticipatie van een kus verhoogt de stroom van speeksel naar de mond, waardoor de tanden minder snel last hebben van tandplak.

7. De kus van het leven (adem van God) en de kus van de dood (de kus van Judas), zijn krachtige literaire en artistieke symbolen. Zestiende-eeuwse auteurs gebruikte ze voornamelijk als seksuele metaforen.

8. De mond is vol met bacteriën. Als twee mensen kussen, wisselen ze tussen 10 miljoen en 1 miljard bacteriën uit.

9. Kussen bij het sluiten van een huwelijk kan worden herleid naar het oude Romeinse traditie, waar een kus werd gebruikt om een contract te ondertekenen.

10. Het Franse kussen betreft alle 34 spieren in het gezicht. Een kusje heeft alleen betrekking op twee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam