10 weetjes zoenen

Van daten komt zoenen: 10 weetjes

Kijk je reikhalzend uit naar je eerste date met een nieuw exemplaar? Wanneer het waanzinnig klikt tussen jullie komt het vast tot zoenen.. Lekker hoor! Maar wat weet je eigenlijk precies over jullie lippen, monden en dat overheerlijke zoenen? Met deze 10 leuke weetjes spijkeren je zoen-kennis even bij!

10 weetjes over zoenen

1. “Kiss” is uit het Oud-Engels cyssan uit het proto-Germaanse kussijanan of kuss, wat waarschijnlijk is gebaseerd op het geluid  dat kussen kan maken.

2. De wetenschap van zoenen wordt philematologie genoemd.

3. Lippen zijn 100 keer gevoeliger  dan de toppen van vingers. Zelfs de genitaliën zijn niet zo gevoelig als de lippen.

4. Ongeveer tweederde van de mensen buigt zijn hoofd naar rechts als ze zoenen. Sommige geleerden speculeren dat deze  voorkeur begint in de baarmoeder.

5. Het is mogelijk voor een vrouw om een orgasme te bereiken via zoenen.

6. Zoenen is goed voor de tanden. De anticipatie van een kus verhoogt de stroom van speeksel naar de mond, waardoor de tanden minder snel last hebben van tandplak.

7. De kus van het leven (adem van God) en de kus van de dood (de kus van Judas), zijn krachtige literaire en artistieke symbolen. Zestiende-eeuwse auteurs gebruikte ze voornamelijk als seksuele metaforen.

8. De mond is vol met bacteriën. Als twee mensen kussen, wisselen ze tussen 10 miljoen en 1 miljard bacteriën uit.

9. Kussen bij het sluiten van een huwelijk kan worden herleid naar het oude Romeinse traditie, waar een kus werd gebruikt om een contract te ondertekenen.

10. Het Franse kussen betreft alle 34 spieren in het gezicht. Een kusje heeft alleen betrekking op twee.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland