gentleman

Vallen op een gentleman

De aantrekkingskracht van een foute man kan voor veel vrouwen onweerstaanbaar zijn. Maar uiteindelijk wordt je er nooit echt gelukkig van of mee. Maar hoe komt het dat we ons vaak aangetrokken voelen tot een man waar we geen serieuze toekomst mee kunnen opbouwen? En waarom vallen we niet gewoon we op een gentleman?

Vallen op een gentleman

Waarom vallen we niet gewoon op een gentleman? Dat is toch veel makkelijker en zou veel leed voorkomen. Lexa.nl vroeg psychotherapeut Chiara Bijl voor tips en tricks. En met de nieuwe Lexa Badge op Lexa.nl maakt de datingservice het nog makkelijker voor vrouwen om een gentleman in één oogopslag te herkennen.

‘Vrouwen zijn niet de meest simpele wezens. Enerzijds zijn ze vaak op zoek naar de echte liefde, naar een man die rekening met ze houdt, voor haar zorgt, betrouwbaar en galant is. Anderzijds schuiven we de mannen die hier aan voldoen terzijde als ‘te makkelijk’, ‘saai’ of in ieder geval niet spannend genoeg,’ aldus Chiara Bijl. ‘Vrouwen willen vooral een man die weerstand biedt, maar ook één die haar opvangt als het nodig is.’

Foute types op een rijtje

Maar hoe kunnen we nou weten dat we niet met een gentleman te maken hebben? Chiara zette een aantal foute types op een rijtje:

1. De egoïst

De egoist is Spannend, zelfstandig en hard-to-get.
Hij is aantrekkelijk omdat hij zelfstandig is en spanning uitstraalt. Om aandacht te krijgen van een egoïst moet je heel wat moeite doen. Want het gaat bij hem eigenlijk alleen maar om ‘ik, ik, ik’.

2. De aanbidder

De aanbidder is een gulle gever, zoetsappig en overweldigend.
Hij is onweerstaanbaar omdat hij je op handen draagt. Maar in dit geval is het ‘too good to be true’. De aanbidder is vaak overweldigend, maar heeft een korte aandachtsboog. Vaak is de relatie met hem ook maar van korte duur.

3. De gladde leugenaar

De gladde leugenaar is perfect, houdt mooie praatjes en heeft alles voor elkaar
In het begin lijkt hij perfect. Alles is smooth & silky, maar naarmate je hem langer kent ontbreekt er toch wel wat inhoud. Hij houdt van opscheppen, en heeft vaak meerdere ijzers in het vuur tijdens het daten.

Herken de gentleman makkelijk op Lexa.nl

Online kan het lastig zijn om te zien wie er serieus aan het daten is en wie niet. Datingservice Lexa.nl introduceert daarom als eerste datingservice in Europa de Lexa Badge. Een certificaat die mannelijke leden van Lexa.nl kunnen krijgen als zij voldoen aan de voorwaarde voor de badge: een goed profiel, voorzien van foto, en de ondertekening van het “handvest van de Lexa Badge”. Daarnaast kunnen mannen een Lexa Badge Certificate krijgen. Hiermee worden de members aangeduid die een profieltekst hebben geschreven en positieve feedback hebben ontvangen van de single vrouwen met wie ze de afgelopen maand op Lexa.nl contact hebben gehad.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.